Melon och fetaostspett med basilika.

Linnéa har gjort dessa fräscha spett med fetaost och melon som blir jättegoda som tilltugg eller varför inte som inslag på påskbuffén?

Fetaost och melonspett
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

77141

79,00 kr

109,00 kr


logo

4

logo

0 h 15 min

Har du inget kuljärn kan du använda en sked, eller skära melonen i bitar. Men speciellt till påsk är det lite extra festligt med bollar. Att trä på kuber av fetaost på spett kan vara lite trixigt- smular den sönder sig brukar jag bryta av bitar istället och liksom ”nypa fast” den på spetten. Men det beror lite på hur fetaosten är i konsistensen vad som passar bäst.

Melon och fetaostspett:

Ingredienser

  • 150 g fetaost

  • 1/2 mini-vattenmelon

  • 1/2 honungsmelon

  • färsk basilika

  • flingsalt

  • träspett

Gör så här

    1. Skär eller bryt fetaosten i kuber.

    2. Dela de båda melonsorterna och tag ur kärnorna i honungsmelonen.

    3. Gröp ur kulor ur melonerna med ett kuljärn. Varva melon, färsk basilika och fetaost på träspetten.

    4. Strö över lite flingsalt.

Vintips till melon och fetaostspett:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

79,00 kr

109,00 kr


Ett annat festligt bubbel som passar till melon- och fetasostspett är denna blanc de blancs från Pierre Olivier. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Vinet bjuder på en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

Hela påskmenyn 2022:

Recept: Linnéa Seidel