Pilgrimsmusslor med jordärtskockskräm.
Som en liten skål av lycka - så beskriver Linnéa denna ljuvliga förrätt som serveras med ett glas bubbel!
Läs mer »Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Tillaga en hel bit lax och servera detta till huvudrätt, eller skär den i bitar som jag gjort här. Laxen kan med fördel serveras antingen som förrätt i mindre bitar eller som varmrätt. Att slå en sojamajonnäs är enkelt och blir otroligt gott till den här laxen. Känner du dig osäker går det såklart bra att använda färdig majonnäs också.
800 g lax med skinnet kvar
2 msk misopasta
1 msk honung
1 tsk torkad ingefära
1 msk vatten
2 tsk sesamolja
Lägg laxen med skinnsidan ned i en ugnsfast form. Blanda samman misopasta, honung, ingefära, vatten och olja.
Bred detta över laxen och baka den i 175°C i cirka 20 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 54°C.
Servera tillsammans med svart ris, svartkålskrisp, sojamajonnäs och ett glas riesling.
2 rumstempererade äggulor
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl neutral olja
2 msk soja
salt
Blanda äggulor, vinäger och senap i en rostfri tillbringare. Mixa ihop med hjälp av en mixerstav.
Tillsätt sedan oljan, i en tunn stråle och fortsätt mixa tills du har en tjock majonnäs. Blanda i sojan. Smaka av med lite salt.
Låt stå kallt till servering.
svart ris
ca. 100 g svartkål
1-2 msk rapsolja
flingsalt
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 200°C. Skölj och torka kålen. Ansa bort mittstjälken och riv bladen i mindre bitar.
Massera in olja och flingsalt i bladen och lägg dom luftigt på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills bladen är krispiga. Öppna gärna ugnsluckan någon gång under tillagningen.
169,00 kr
Nyanserad, fruktig doft med en tydlig mineralton, inslag av citrus och gröna äpplen. Torr, mycket frisk och fruktig, aromatisk smak med inslag av mineral, gröna äpplen, lime och persika.
135,00 kr
Vinserien YOKO är speciellt framtagen för att passa till asiatisk mat och denna riesling passar perfekt till den asiatiska laxen. Vinet har en fruktig smak med en liten fruktsötma som balanseras med den friska syran. Här finns en bra smaklängd och toner av både melon, lime, mineral och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
Som en liten skål av lycka - så beskriver Linnéa denna ljuvliga förrätt som serveras med ett glas bubbel!
Läs mer »Råddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Läs mer »En ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »Vietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.
Läs mer »En vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.
Läs mer »