Nyfikenbollar.

Cecilia Blankens bjuder på ett recept från hennes och kostekonomen Kristin Johanssons nya bok Nyfiken Grön. Enkelt, gott och mättande!

Nyfikenbollar
Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

6259

85,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Cecilia Blankens bjuder på ett recept från hennes och kostekonomen Kristin Johanssons nya bok Nyfiken Grön. Enkelt, gott och mättande!

Nyfikenbollar

Ingredienser

  • 2 dl kikärtor på burk

  • 1 dl hasselnötter

  • 1 knippe bladpersilja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 skiva bröd, till exempel vitt formbröd

  • 1 ägg

  • 1 msk olja till smeten

  • Olja till stekning

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Mixa alla ingredienser grovt i en matberedare. Här är det viktigt att inte mixa för länge och för fint, då det blir svårare för bollarna att hålla ihop när du steker dem.

    2. Smaka av med salt och peppar. Ställ gärna smeten i kylen i 1-2 timmar om du har tid. Det gör smeten enklare att arbeta med.

    3. Forma smeten till bollar med oljiga händer. Stek i rikligt med olja så att de får en fin gyllene färg.

    4. Servera i tortillabröd med guacamole, jordnötssmör och salsa.

Vintips till Nyfikenbollar:

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


En mycket trevlig Chardonnay från Argentina med en lätt fruktsötma och inslag av äpple, päron, citrus och blommor.

Recept: Cecilia Blankens