Vinnaren av Sveriges mästerkock 2021.
Christin Kashou är vinnare av årets vinnare av Sveriges mästerkock och är nu aktuell med kokboken "Mina asiatiska favoritrecept".
Läs mer »Okonomiyaki är en streetfoodrätt från Japan. I Christin Kashous recept görs en enkel okonomiyaki med zucchini istället för vitkål. Gott!
Okonomiyaki är ett enkelt recept att laga men svårt att uttala. Den här versionen är inte helt autentisk, men är du ute efter något snabbt och enkelt så måste du pröva! Okonomiyaki kan beskrivas som matiga pannkakor och är en populär street food-rätt från Japan. Pannkakorna tillagas traditionsenligt med strimlad vitkål i smeten, men i den här versionen använder Kristin Kashou sig av zucchini istället.Ett tips är att köpa Okonomiyakisås i asiatiska livsmedelsbutiker men kan ersättas med barbecuesås. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
2 zucchinier
1/4 gul lök
2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl vatten
2 msk olivolja
japansk majonnäs
inlagd ingefära
bonitoflakes
Riv zucchini och gul lök grovt med rivjärn och blanda med saltet i en bunke.
Ställ åt sidan i 20 minuter. Pressa sedan ut överflödig vätska.
Vispa ihop mjöl, bakpulver, ägg och vatten. Tillsätt zucchiniblandningen och blanda.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme. Lägg cirka 1 dl smet i pannan och bred ut den tills pannkakan är 1–2 cm tjock. Stek pannkakorna i cirka 3 minuter på vardera sidan, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Ringla okonomiyakisås och majonnäs över pannkakorna i ett rutmönster. Toppa med bonitoflakes och servera med inlagd ingefära vid sidan om.
Servera och njut av din Okonomiyaki.
0,5 dl Worcestersås
0,5 dl japansk soja
0,5 dl vatten
2 msk risvinsvinäger
2 msk strösocker
2 tsk riven ingefära
1 tsk majsstärkelse
2 tsk vatten
Rör ihop alla ingredienser till okonomiyakisåsen, förutom majsstärkelsen,i en kastrull. Koka upp under omrörning.
Rör ut majsstärkelsen i vattnet och tillsätt under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna.
77,00 kr
Casal Garcia Vinho Verde passar utmärkt till okonomiyaki. Vinet har en fruktig och pärlande smak med inslag av melon, gröna äpplen, päron och citrus.
269,00 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett passar fint till den här japanska rätten. Rieslingvinet har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor.
Recept: Christin Kashou
Christin Kashou är vinnare av årets vinnare av Sveriges mästerkock och är nu aktuell med kokboken "Mina asiatiska favoritrecept".
Läs mer »Grillad majs med miso ponzu passar utmärkt både som förrätt och tillbehör till grillat. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
Läs mer »En god och spännande efterrätt baserad på citrusfrukten yuzu. Serveras med mandelflarn och saltstänkt kolasås.
Läs mer »Weingut Robert Weil är en av de främsta vinproducenterna i Rheingau och nu lanseras fyra viner i beställningsortimentet.
Läs mer »