Ostron med brynt smör och O.P. Anderson.

Ostron och brynt smör - det säger vi inte nej till. O.P. Anderson Gastrogardets stjärnkock Klara Lind bjuder på ett recept med just det.

Ostron med brynt smör och O.P. Anderson

Det här är en kombination som jag skulle våga säga går hem hos alla. Umami när det är som bäst och O.P. Anderson som lyfter alla smakerna till nya höjder.

Ingredienser

  • 12 st ostron

  • 1 knippe gräslök, finhackad

  • 10 g pepparrot, färsk finriven

  • 1 dl smör, brynt

  • 1 st citron, saften

  • 4 msk O.P. Anderson

  • salt

  • Extra gräslök till garnityr

Gör så här

    1. Bryn smöret genom att sjuda det i en kastrull på medelvärme under.

    2. Häll upp smöret i en skål eller kanna när det har blivit ljusbrunt och det börjar dofta nötaktigt och låt det sedan svalna något.

    3. Öppna ostronen och skär loss muskeln i botten. Rensa bort eventuella bitar från skalet.

    4. Lägg dem på ett serveringsfat.

    5. Blanda nu alla ingredienser ner i det brynta smöret, smaka av med salt.

    6. Skeda över smöret på ostronen och toppa med fint skuren gräslök servera direkt.

Till ostronen:

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål

Recept: Klara Lind