Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Ljuvliga, smakrika oststänger med västerbottensost som doppas i en god gräslöksdipp. Jag använder ett stort ark med smördeg till detta, så mycket enklare än de små smördegsplattorna. Kom ihåg att kavla ut degen lite när du vikt den. Då hålls fyllningen på plats när du skär den i remsor och tvinnar.
/Linnéa
Oststänger:
Ingredienser
250 g smördeg
2 äggulor
ca 1,5 dl riven västerbottensost
0,5 rödlök
2 msk gräslök
svartpeppar
Gör så här
Vispa upp äggulorna och pensla smördegen med cirka hälften. Strö över den rivna osten.
Skala och strimla rödlöken fint. Placera ut skivor av rödlök, finhackad gräslök och svartpeppar över osten.
Vik arket med smördeg på mitten och kavla till det något så all fyllning trycks på plats. Skär i ca 1,5 cm breda remsor som tvinnas ett par varv.
Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med resterande mängd äggula. Grädda i 225°C i cirka 15 minuter.
Gräslöksdipp:
Ingredienser
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk gräslök
örtsalt
svartpeppar
Gör så här
Blanda samman gräddfil och majonnäs med finhackad gräslök, örtsalt och svartpeppar. Låt gärna dippen stå minst 30 minuter innan servering.
Bubbel till oststängerna:
Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux
109,00 kr
En Crémant från Bordeaux som passar till skaldjur, fisk och grönt. Vinet är torrt och friskt med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.
Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru
439,00 kr
Denna välbalanserade champagne har en frisk och elegant smak med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut
79,00 kr
99,00 kr
Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.
Recept: Linnéa Seidel
Grillad tilapia med ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Grillad flapsteak med färskpotatis i foliepaket.
Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »Rabarbersorbet med mynta och limemarinerade jordgubbar.
Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs mer »