Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.

En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?

Oststänger till midsommar, med Västerbottensost.
logo

0 h 25 min

Ljuvliga, smakrika oststänger med västerbottensost som doppas i en god gräslöksdipp. Jag använder ett stort ark med smördeg till detta, så mycket enklare än de små smördegsplattorna. Kom ihåg att kavla ut degen lite när du vikt den. Då hålls fyllningen på plats när du skär den i remsor och tvinnar.

/Linnéa

Oststänger:

Ingredienser

  • 250 g smördeg

  • 2 äggulor

  • ca 1,5 dl riven västerbottensost

  • 0,5 rödlök

  • 2 msk gräslök

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Vispa upp äggulorna och pensla smördegen med cirka hälften. Strö över den rivna osten.

    2. Skala och strimla rödlöken fint. Placera ut skivor av rödlök, finhackad gräslök och svartpeppar över osten.

    3. Vik arket med smördeg på mitten och kavla till det något så all fyllning trycks på plats. Skär i ca 1,5 cm breda remsor som tvinnas ett par varv.

    4. Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med resterande mängd äggula. Grädda i 225°C i cirka 15 minuter.

Gräslöksdipp:

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil

  • 1 dl majonnäs

  • 2 msk gräslök

  • örtsalt

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda samman gräddfil och majonnäs med finhackad gräslök, örtsalt och svartpeppar. Låt gärna dippen stå minst 30 minuter innan servering.

Bubbel till oststängerna:

Rotari Brut Riserva

139,00 kr


Italienskt bubbel från kooperativet Mezzacorona i Trento DOC med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.

Pierre Péters Cuvée de Réserve

509,00 kr


Fruktig och blommig doft med inslag av citrus, bröd och nougat. Elegant, frisk, fruktig och brödig Champagne med inslag av citrus, persika, nougat och äpple.

Recept: Linnéa Seidel

Silltårta med tre sorters sill.

Silltårta


En spännande variant på silltårta som kan göras i portionsstorlek. Linnéa har använt tre sorters sill och hönökaka till denna skapelse, och till detta serverar vi gärna en god snaps!

Läs mer »