Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Pierre Péters Cuvée de Réserve
Frankrike
Systembolaget nr:
7350
509,00 kr
Ljuvliga, smakrika oststänger med västerbottensost som doppas i en god gräslöksdipp. Jag använder ett stort ark med smördeg till detta, så mycket enklare än de små smördegsplattorna. Kom ihåg att kavla ut degen lite när du vikt den. Då hålls fyllningen på plats när du skär den i remsor och tvinnar.
/Linnéa
Oststänger:
Ingredienser
250 g smördeg
2 äggulor
ca 1,5 dl riven västerbottensost
0,5 rödlök
2 msk gräslök
svartpeppar
Gör så här
Vispa upp äggulorna och pensla smördegen med cirka hälften. Strö över den rivna osten.
Skala och strimla rödlöken fint. Placera ut skivor av rödlök, finhackad gräslök och svartpeppar över osten.
Vik arket med smördeg på mitten och kavla till det något så all fyllning trycks på plats. Skär i ca 1,5 cm breda remsor som tvinnas ett par varv.
Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med resterande mängd äggula. Grädda i 225°C i cirka 15 minuter.
Gräslöksdipp:
Ingredienser
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk gräslök
örtsalt
svartpeppar
Gör så här
Blanda samman gräddfil och majonnäs med finhackad gräslök, örtsalt och svartpeppar. Låt gärna dippen stå minst 30 minuter innan servering.
Bubbel till oststängerna:
Rotari Brut Riserva
139,00 kr
Italienskt bubbel från kooperativet Mezzacorona i Trento DOC med elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.
Pierre Péters Cuvée de Réserve
509,00 kr
Fruktig och blommig doft med inslag av citrus, bröd och nougat. Elegant, frisk, fruktig och brödig Champagne med inslag av citrus, persika, nougat och äpple.
Recept: Linnéa Seidel
Grillad tilapia med ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Grillad flapsteak med färskpotatis i foliepaket.
Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »Rabarbersorbet med mynta och limemarinerade jordgubbar.
Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs mer »