Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.

En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?

Oststänger till midsommar, med Västerbottensost.
Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

Frankrike

Systembolaget nr:

54041

109,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

73358

79,00 kr

99,00 kr


logo

0 h 25 min

Ljuvliga, smakrika oststänger med västerbottensost som doppas i en god gräslöksdipp. Jag använder ett stort ark med smördeg till detta, så mycket enklare än de små smördegsplattorna. Kom ihåg att kavla ut degen lite när du vikt den. Då hålls fyllningen på plats när du skär den i remsor och tvinnar.

/Linnéa

Oststänger:

Ingredienser

  • 250 g smördeg

  • 2 äggulor

  • ca 1,5 dl riven västerbottensost

  • 0,5 rödlök

  • 2 msk gräslök

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Vispa upp äggulorna och pensla smördegen med cirka hälften. Strö över den rivna osten.

    2. Skala och strimla rödlöken fint. Placera ut skivor av rödlök, finhackad gräslök och svartpeppar över osten.

    3. Vik arket med smördeg på mitten och kavla till det något så all fyllning trycks på plats. Skär i ca 1,5 cm breda remsor som tvinnas ett par varv.

    4. Lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med resterande mängd äggula. Grädda i 225°C i cirka 15 minuter.

Gräslöksdipp:

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil

  • 1 dl majonnäs

  • 2 msk gräslök

  • örtsalt

  • svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda samman gräddfil och majonnäs med finhackad gräslök, örtsalt och svartpeppar. Låt gärna dippen stå minst 30 minuter innan servering.

Bubbel till oststängerna:

Haut-Mouleyre Crémant de Bordeaux

109,00 kr


En Crémant från Bordeaux som passar till skaldjur, fisk och grönt. Vinet är torrt och friskt med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche.

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

439,00 kr


Denna välbalanserade champagne har en frisk och elegant smak med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut

79,00 kr

99,00 kr


Pour Toi John Lundvik Blanc de Blancs Brut är ett härligt blommigt och fruktigt mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. I doften finns bland annat persika och aprikos, följt av subtila toner av mandarin och apelsin.

Recept: Linnéa Seidel

Silltårta med tre sorters sill.

Silltårta


En spännande variant på silltårta som kan göras i portionsstorlek. Linnéa har använt tre sorters sill och hönökaka till denna skapelse, och till detta serverar vi gärna en god snaps!

Läs mer »