Elegant, fruktig doft med fin brödig ton och inslag av citrus, gula äpplen, päron och nougat. Torr, mycket friskt mineralrik, fruktig smak med inslag av grapefrukt, gula äpplen, päron, honung och bröd med fin längd.
Produktion
Efter skörden pressas druvorna varsamt och får jäsa på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Därefter får vinet jäsa en andra gång på flaska för att få sina bubblor, sk Metodo Classico. Vinet lagras 36 månader på sin jästfällning innan det degorgeras och släpps till försäljning.
Passar till
Passar utmärkt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Kul att veta
Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC. På bästa vingårdsläge vid Trentinos kullar ger chardonnay-druvorna som plockas för hand ett mycket friskt, mineraldrivet och fruktigt uttryck, perfekt bas för Rotari Brut Riserva. Tiden på jästfällningen, som är minst 36 månader, ger vinet en komplex och nyanserad smak.