Gurksnittar med smetana och tångkaviar.
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Ljuvligt chokladig chokladtårta med len mjölkchokladfyllning och härlig smak av pistage. En vinnande kombination om du frågar mig! Vill du kan du såklart byta ut chokladen med smak av pistage mot t.ex. nötchoklad, mintkrokant eller annan smaksatt choklad. Ta den du gillar allra bäst!
2 dl mjölk
1,5 dl kakao
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
150 g smör
2 ägg
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Sätt ugnen på 175°C.
Värm mjölken tillsammans med kakao och 0,5 dl av sockret.
Vispa smör och resterande sockermängd (1 dl) pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa.
Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och salt i en separat skål. Blanda i det växelvis med den varma mjölken i smörblandningen. Rör om väl.
Häll upp smeten i en 15 cm bred, rund form klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter eller tills chokladbotten är klar.
Låt svalna helt på galler. Skär av ”toppen” så du får en rak kaka. Dela kakan i fyra lika stora bottnar.
200 gram mjölkchoklad
200 g choklad med smak av apelsin
6 dl vispgrädde
100 g skalade pistagenötter
påskharar i choklad
chokladägg
Värm grädden tills den sjuder, men inte kokar. Finhacka under tiden de båda chokladsorterna och ha upp i 2 olika skålar.
Fördela den varma grädden över chokladen och rör om tills all choklad smält. Täck med plastfolie och låt stå kallt, minst 5 timmar.
Vispa upp den kalla chokladgrädden tjock och fast.
Hacka pistagenötterna.
Lägg ut en chokladbotten på ett fat. Bred ut ett lager av chokladgrädden med smak av apelsin. Strö över hackade pistagenötter. Upprepa med resterande bottnar. När du fyllt hela tårtan brer du ut ett tunt lager av mjölkchokladgrädden runt om hela tårtan. Ställ kallt i minst 1 timme.
Bred sedan på ett sista lager chokladgrädde runt om tårtan. Dekorera med hackade pistagenötter runt om, längst ner på tårtan och på toppen. Ställ dit små påskharar i choklad och färgglada chokladägg innan servering.
130,00 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar.
165,00 kr
Relativt stor, eldig doft, med inslag av arraksboll, kokos, choklad, mandel och rostat kaffe. Halvsöt, frisk, medelfyllig och eldig smak med toner av kokos, choklad, arraksboll och rostat kaffe. Medellång eftersmak. Passar till de flesta desserter och bakverk med choklad, mandel eller nötter.
Recept: Linnéa Seidel
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »En frasig råraka som toppas med hemgjord pepparrotskräm med styrka efter behag. Toppas med kallrökt lax och några ärtskott för dekoration.
Läs mer »Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs mer »Denna porchetta på lamm blir en maffig huvudattraktion på påskbordet! Servera med krispig potatis och smakrik sky - och varför inte ett gott rödvin?
Läs mer »Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs mer »