Pepparkakor à la Amarula.

Pepparkakor för vuxna - i form av en elefant. Varsågod säger vi! Baka, ät och njut.

Pepparkakor à la Amarula

Pepparkakor à la Amarula.

Ingredienser

  • 850 gram socker

  • 1,5 dl sirap

  • 2,5 dl vatten

  • 525 gram smör

  • Ca 2 kilo vetemjöl

  • 1 matsked kanel

  • 2 matskedar ingefära

  • 1/2 tesked nejlikor

  • 1 matsked bikarbonat

  • 2 dl Amarula Cream

Gör så här

    1. Rör ihop sirap, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.

    2. Ta av från värmen och låt smöret smälta i kastrullen.

    3. Häll i Amarula och rör om ordentligt.

    4. Blanda bikarbonaten med mjölet i en bunke. Tillsätt vätskan och arbeta snabbt ihop till en fast deg.

    5. Låt degen vila i kylen, gärna ett dygn.

    6. Kavla ut tunt och stansa ut figurer, allra helst med en elefantform.

    7. Grädda sedan i 200 grader i ca 7 minuter.

Amarula Cream, 700ml

211,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt.  Likören har en krämig och mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Eftersmaken är lång.

Amarula

Amarula


Amarula är ett välkänt varumärke som säljs i mer än 100 länder världen över. Denna spännande likör kommer från Sydafrika och har fått ett extremt gott mottagande, både internationellt och i Sverige.

Läs mer »