Pumpasallad med parmesan och skinkchips.

En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.

Pumpasallad
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

52967

135,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Tyskland

Systembolaget nr:

51242

219,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 45 min

Skinkchipsen tillför fin sälta till pumpasalladen och vinet, ta den sortens skinka du gillar bäst!

Pumpasallad med parmesan och skinkchips

Ingredienser

  • ca 1 kg Butternuttpumpa

  • 1/2 dl olivolja

  • Flingsalt

  • Svartpeppar

  • 150 g skinka i tunna skivor

  • 2 dl sötmandel

  • 200 g ruccola

  • 100 g parmesanost

Gör så här

    1. Skala och skär pumpan i bitar.

    2. Blanda pumpa med olja, salt och peppar.

    3. Lägg pumpan på en plåt och baka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan mjuknat och börjar få färg.

    4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut skinkskivorna på plåten.

    5. Torka skinkan i ugnen på 225°C i cirka 8 minuter. Ta ut och låt svalna på hushållspapper.

    6. Hacka sötmandeln grovt och blanda ruccola, hyvlad parmesan och den rostade pumpan till en pumpasallad. Bryt skinkchipsen i mindre bitar och strö över pumpasalladen.

Vin som passar till salladen

Till pumpasalladen passar det fint med ett glas riesling, här två goda alternativ i olika prisklass:

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

219,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Recept: Linnéa Seidel