Krabbröra på smörbruschetta.
Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs mer »En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas riesling.
Skinkchipsen tillför fin sälta till pumpasalladen och vinet, ta den sortens skinka du gillar bäst!
ca 1 kg Butternuttpumpa
1/2 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
150 g skinka i tunna skivor
2 dl sötmandel
200 g ruccola
100 g parmesanost
Skala och skär pumpan i bitar.
Blanda pumpa med olja, salt och peppar.
Lägg pumpan på en plåt och baka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan mjuknat och börjar få färg.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut skinkskivorna på plåten.
Torka skinkan i ugnen på 225°C i cirka 8 minuter. Ta ut och låt svalna på hushållspapper.
Hacka sötmandeln grovt och blanda ruccola, hyvlad parmesan och den rostade pumpan till en pumpasallad. Bryt skinkchipsen i mindre bitar och strö över pumpasalladen.
Till pumpasalladen passar det fint med ett glas riesling, här två goda alternativ i olika prisklass:
135,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
219,00 kr
Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.
Recept: Linnéa Seidel
Ett gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs mer »Inget nyår utan oxfilé! Till det har jag valt att servera en gudomligt god sås med svartkål och parmesan.
Läs mer »Karamelliserade popcorn är verkligen pricken över i till denna utsökta chokladkräm med päronlikör.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »