Pumpasallad med parmesan och skinkchips.

En matig och lättlagad pumpasallad blir en fin förrätt tillsammans med ett glas Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc. 

Pumpasallad
Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

54

109,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 45 min

Skinkchipsen tillför fin sälta till pumpasalladen och vinet, ta den sortens skinka du gillar bäst!

Pumpasallad med parmesan och skinkchips

Ingredienser

  • ca 1 kg Butternuttpumpa

  • 1/2 dl olivolja

  • Flingsalt

  • Svartpeppar

  • 150 g skinka i tunna skivor

  • 2 dl sötmandel

  • 200 g ruccola

  • 100 g parmesanost

Gör så här

    1. Skala och skär pumpan i bitar.

    2. Blanda pumpa med olja, salt och peppar.

    3. Lägg pumpan på en plåt och baka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan mjuknat och börjar få färg.

    4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut skinkskivorna på plåten.

    5. Torka skinkan i ugnen på 225°C i cirka 8 minuter. Ta ut och låt svalna på hushållspapper.

    6. Hacka sötmandeln grovt och blanda ruccola, hyvlad parmesan och den rostade pumpan till en pumpasallad. Bryt skinkchipsen i mindre bitar och strö över pumpasalladen.

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

109,00 kr


Härligt fruktig med inslag av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Smaken är torr, fräsch och fruktig med en elegant syra och passar utmärkt till denna pumpasallad.

Recept: Linnéa Seidel