Friterad färskpotatis med citrussill.
Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »En rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Linnéas grillade revbensspjäll med rabarber- och jordgubbsglace får det att riktigt vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
ca 2 kg tunna revbensspjäll
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 l vatten
4 lagerblad
2 msk salt
Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar. Lägg det i en kastrull med vatten och lagerblad. Låt koka upp.
Lägg i revbensspjällen och låt koka under lock i cirka 30 minuter.
Ta upp och låt revbensspjällen svalna.
200 g rabarber
100 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 msk olja
1 dl vatten
salt och svartpeppar
Strimla rabarber och jordgubbar och lägg i en kastrull tillsammans med socker, olja, vatten, salt och peppar. Låt koka i cirka 10-15 minuter.
Pensla de förkokta revbensspjällen med rabarber- och jordgubbsglacen.
Grilla på indirekt värme tills de fått fin färg.
Låt vila under folie i minst 30 minuter innan du skär upp dem.
100 g palsternacka
200 g morötter
500 g butternutpumpa
1 gul lök
200 g färskost
2 ägg
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Smör (för att bröa formarna)
Ströbröd
Skala palsternacka, morötter och pumpa. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare.
Skala och finhacka löken.
Blanda samman palsternacka, morötter, pumpa, lök, färskost, ägg, salt och peppar i en bunke.
Smörj och bröa en muffinsform och fördela blandningen i formarna.
Toppa med riven ost och gratinera i 225°C i cirka 35 minuter.
grillad majs
Servera de grillade revbensspjällen med rotfruktskakor och grillad majs.
169,00 kr
Ett vin som passar till midsommarfestens grillade kött är Manor House Cabernet Sauvignon 2016 som har allt man önskar finna i en bra Cabernet, med både toner av svarta vinbär, mörka plommon, choklad och ceder. Vinet är generöst och har en intensitet och nyansrikedom som man normalt förknippar med bra mycket dyrare viner.
Recept: Linnéa Seidel
Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs mer »Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Läs mer »Vi tipsar om 7 härligt somriga desserter och goda tårtor som passar perfekt på midsommar. Det mesta med jordgubbar såklart!
Läs mer »