Gurksnittar med smetana och tångkaviar.
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »En frasig råraka som toppas med hemgjord pepparrotskräm med styrka efter behag. Toppas med kallrökt lax och några ärtskott för dekoration.
Finns det något lyxigare än en frasig råraka stekt i smör? Jag tror nästan inte det! Här serveras den med en av sina bästa smakkompisar, nämligen pepparrotskräm. Och visst finns det till exempel färskost smaksatt med pepparrot som skulle fungera att använda här. Men det här blir ett par snäpp godare, så det är väl värt att göra egen. Hur mycket smak av pepparrot du vill ha avgör du själv, börja lite försiktigt och öka på mängden tills du får önskad smak.
/Linnéa
ca 800 g potatis
salt
smör att steka i
150 g naturell färskost
4 msk crème frâiche
1 bit färsk pepparrot
örtsalt
citron
kallrökt lax
rädisor
ärtskott
Tvätta potatisen och grovriv den. Strö över salt och pressa ur så mycket vätska som det går.
Dela upp potatisen i 8 lika stora högar.
Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i en hög med riven potatis och platta ut till en tunn kaka med stekspaden. Stek på medelvärme tills potatisen fått en fin yta, vänd och fortsätt steka. Upprepa med resterande mängd potatis.
Blanda samman färskost och crème fraîche. Vispa med elvisp eller för hand.
Smaksätt med riven pepparrot, örtsalt och en skvätt citron efter smak. Plasta in och låt stå i kylen till servering.
Toppa varje råraka med pepparrotskrämen, kallrökt lax, ärtskott och rädisor
325,00 kr
Till rårakan passar det utmärkt att dricka Lysholms Linie då fatlagringskaraktären hos Linie matchar den rökta smaken och de karamelliserade tonerna från rårakan på ett bra sätt.
Recept: Linnéa Seidel
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs mer »Denna porchetta på lamm blir en maffig huvudattraktion på påskbordet! Servera med krispig potatis och smakrik sky - och varför inte ett gott rödvin?
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs mer »