Regnbågssallad med burrata och basilikaolja.

Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?

Regnbågssallad med burrata och basilikaolja
True Colours Cava

True Colours Cava

Spanien

Systembolaget nr:

7804501

89,00 kr

99,00 kr


logo

0 h 45 min

Sommarfester, grillfester och avslutningar står för dörren. Det sägs ju att man ska äta en regnbåge av färgglad mat vid varje måltid och visst gäller det även vid festligare tillfällen! Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt? Den krämiga burratan blir en härlig kontrast till alla grönsaker och frukter, och har du inte provat burrata (gräddfylld mozzarella) än, så är det ett bra tillfälle! Salladen passar fint att äta precis som den är, men du kan även servera grillad fisk eller skaldjur till. Det blir magiskt gott! Basilikaoljan jag har gjort i dag är otroligt god att doppa bröd i eller ha på sallader.

Regnbågssallad

Ingredienser

  • 400 g rödbetor

  • Olja

  • Salt

  • 200 g tomater

  • 3 port kokt quinoa

  • 200 g gulbetor

  • 2 nektariner

  • 2 dl färska blåbär

  • 65 g blandad bladsallad

  • 2 förpackningar burrata

Gör så här

    1. Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Ringla över olja och strö över salt.

    2. Ugnsbaka i 200°C i cirka 25 minuter eller tills de mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Lägg i tomaterna när det är cirka 10 minuter kvar.

    3. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.

    4. Skala och skiva de gula betorna tunt. Skär nektarinerna i klyftor.

    5. Lägg upp kokt quinoa, rödbetor, tomater, skivade gulbetor, nektariner, blåbär och sallad på ett fat.

    6. Lägg på burratan sist.

Basilikaolja

Ingredienser

  • 2 krukor färsk basilika

  • 1/2 citron

  • 1/2 dl olivolja

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Mixa 1 1/2 kruka basilika tillsammans med citron, olja, salt och svartpeppar till en slät basilikaolja.

Till servering

Ingredienser

  • Mjukt bröd

  • 1/2 kruka basilikablad

Gör så här

    1. Fördela de basilikablad du inte använde till basilikaoljan över salladen.

    2. Ringla över rikligt med basilikaolja över salladen och burratan.

    3. Skär upp bröd i skivor, stek eller grilla lätt. Servera direkt tillsammans med salladen!

Bubbel till regnsbågssallad med burrata och basilikaolja:

True Colours Cava

89,00 kr

99,00 kr


Dagens recept med regnsbågssallad, burrata och basilikaolja passar otroligt bra till ett glas True Colours Cava, där 1 kr av varje såld flaska doneras till insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden!