Regnbågssallad med burrata och basilikaolja.

Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?

Regnbågssallad med burrata och basilikaolja
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

2814

38,00 kr


logo

0 h 45 min

Sommarfester, grillfester och avslutningar står för dörren. Det sägs ju att man ska äta en regnbåge av färgglad mat vid varje måltid och visst gäller det även vid festligare tillfällen! Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?

Den krämiga burratan blir en härlig kontrast till alla grönsaker och frukter, och har du inte provat burrata (gräddfylld mozzarella) än, så är det ett bra tillfälle! Salladen passar fint att äta precis som den är, men du kan även servera grillad fisk eller skaldjur till. Det blir magiskt gott! Basilikaoljan jag har gjort i dag är otroligt god att doppa bröd i eller ha på sallader.

Regnbågssallad

Ingredienser

  • 400 g rödbetor

  • Olja

  • Salt

  • 200 g tomater

  • 3 port kokt quinoa

  • 200 g gulbetor

  • 2 nektariner

  • 2 dl färska blåbär

  • 65 g blandad bladsallad

  • 2 förpackningar burrata

Gör så här

    1. Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Ringla över olja och strö över salt.

    2. Ugnsbaka i 200°C i cirka 25 minuter eller tills de mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Lägg i tomaterna när det är cirka 10 minuter kvar.

    3. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.

    4. Skala och skiva de gula betorna tunt. Skär nektarinerna i klyftor.

    5. Lägg upp kokt quinoa, rödbetor, tomater, skivade gulbetor, nektariner, blåbär och sallad på ett fat.

    6. Lägg på burratan sist.

Basilikaolja

Ingredienser

  • 2 krukor färsk basilika

  • 1/2 citron

  • 1/2 dl olivolja

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Mixa 1 1/2 kruka basilika tillsammans med citron, olja, salt och svartpeppar till en slät basilikaolja.

Till servering

Ingredienser

  • Mjukt bröd

  • 1/2 kruka basilikablad

Gör så här

    1. Fördela de basilikablad du inte använde till basilikaoljan över salladen.

    2. Ringla över rikligt med basilikaolja över salladen och burratan.

    3. Skär upp bröd i skivor, stek eller grilla lätt. Servera direkt tillsammans med salladen!

Bubbel till regnsbågssallad med burrata och basilikaolja:

Camp Sparkling Brut

38,00 kr


Perfekt för utflykten, picknicken eller campingen - eller när som helst när man inte behöver en hel flaska! CAMP Sparkling Brut har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron, gröna äpplen och citrus.

Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut

439,00 kr


Champagne Bauchet Contraste Blanc de Pinot Noir, Extra Brut, har en fint nyanserad doft med inslag av röda äpplen, kvitten, rostat bröd samt en elegant fläkt av blommor. Smaken är intensiv med komplexitet, där man finner toner av både äpplen, torkade skogshallon, rostat bröd, nötter och mineralitet.

Recept: Linnéa Seidel