Möt Martin "Miss Inga" Johansson - nu även designer.
Kreativ chef på restaurangkoncernen Familjen Ahlbom, dragshowstjärna, komiker, sångare och nu aktuell som designer av sommarens Ltd ed av True Colours Cava.
Läs mer »Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt?
Sommarfester, grillfester och avslutningar står för dörren. Det sägs ju att man ska äta en regnbåge av färgglad mat vid varje måltid och visst gäller det även vid festligare tillfällen! Den här matiga regnbågssalladen med burrata och basilikaolja passar perfekt att servera på en buffé, till grillat eller varför inte som en god och färgsprakande förrätt? Den krämiga burratan blir en härlig kontrast till alla grönsaker och frukter, och har du inte provat burrata (gräddfylld mozzarella) än, så är det ett bra tillfälle! Salladen passar fint att äta precis som den är, men du kan även servera grillad fisk eller skaldjur till. Det blir magiskt gott! Basilikaoljan jag har gjort i dag är otroligt god att doppa bröd i eller ha på sallader.
400 g rödbetor
Olja
Salt
200 g tomater
3 port kokt quinoa
200 g gulbetor
2 nektariner
2 dl färska blåbär
65 g blandad bladsallad
2 förpackningar burrata
Skala rödbetorna och skär dom i klyftor. Ringla över olja och strö över salt.
Ugnsbaka i 200°C i cirka 25 minuter eller tills de mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Lägg i tomaterna när det är cirka 10 minuter kvar.
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.
Skala och skiva de gula betorna tunt. Skär nektarinerna i klyftor.
Lägg upp kokt quinoa, rödbetor, tomater, skivade gulbetor, nektariner, blåbär och sallad på ett fat.
Lägg på burratan sist.
2 krukor färsk basilika
1/2 citron
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
Mixa 1 1/2 kruka basilika tillsammans med citron, olja, salt och svartpeppar till en slät basilikaolja.
Mjukt bröd
1/2 kruka basilikablad
Fördela de basilikablad du inte använde till basilikaoljan över salladen.
Ringla över rikligt med basilikaolja över salladen och burratan.
Skär upp bröd i skivor, stek eller grilla lätt. Servera direkt tillsammans med salladen!
111,00 kr
Dagens recept med regnsbågssallad, burrata och basilikaolja passar otroligt bra till ett glas True Colours Cava, där 1 kr av varje såld flaska doneras till insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden!
Kreativ chef på restaurangkoncernen Familjen Ahlbom, dragshowstjärna, komiker, sångare och nu aktuell som designer av sommarens Ltd ed av True Colours Cava.
Läs mer »En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs mer »