Hel laxsida med citrus och örter.
Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.
Läs mer »En fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens primörer i ugn och picklad blomkål.
Det sägs att man ska äta en tallrik av regnbågens alla färger varje dag! Och självklart gäller även det på påsken. Ugnsrosta vårens första primörer och servera med picklad blomkål. Perfekt till ett glas rosé!
ca 300 g färsk blomkål
1 rödlök
2 dl vinäger
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 msk balsamvinäger
2 kvistar rosmarin
Dela blomkålen i små buketter. Skala och skiva rödlöken tunt.
Blanda vinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Koka upp och koka tills sockret lösts upp.
Tillsätt balsamvinäger, rosmarin, blomkålen och löken. Låt allt koka i cirka en minut.
Häll sedan upp den picklade blomkålen i en väl rengjord burk. Låt svalna helt och förvara sedan i kylen.
250 g färsk sparris
300 g palsternacka
500 g små morötter
Olivolja
Salt
1 knippe rädisor
Färska jordgubbar
1 dl grovhackade valnötter
250 g färska jordgubbar
65 g finbladig sallad
Ta bort den grövre delen på sparrisen. Skala och skär palsternackan i tunna skivor.
Tvätta och skär morötterna i stavar. Spar gärna lite av blasten.
Lägg allt i en ugnsform och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen i 225°C i cirka 25 minuter.
Blanda en stor sallad av de ugnsrostade primörerna tillsammans med klyftade rädisor, färska jordgubbar, grovhackade valnötter och finbladig sallad. Toppa allt med picklad blomkål.
235,00 kr
Fruktig och smakrik rosé med toner av hallon, björnbär och körsbär. Lång eftersmak med inslag av örtkryddor. Passar utmärkt till somriga sallader eller som bara som ett riktigt trevligt sällskapsvin.
199,00 kr
Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest. Det är vinet passar utmärkt till matigare sallader.
Recept: Linnéa Seidel
Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.
Läs mer »När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!
Läs mer »En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!
Läs mer »