Regnbågssallad med picklad blomkål och ugnsrostade primörer.

En fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens primörer i ugn och picklad blomkål.

Regnbågssallad med picklad blomkål
CHILL OUT Syrah Rosé California

CHILL OUT Syrah Rosé California

USA

Systembolaget nr:

3105

235,00 kr


Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

Frankrike

Systembolaget nr:

90065

199,00 kr


logo

1 h 0 min

Det sägs att man ska äta en tallrik av regnbågens alla färger varje dag! Och självklart gäller även det på påsken. Ugnsrosta vårens första primörer och servera med picklad blomkål. Perfekt till ett glas rosé!

Picklad blomkål

Ingredienser

  • ca 300 g färsk blomkål

  • 1 rödlök

  • 2 dl vinäger

  • 2 dl vatten

  • 1 dl strösocker

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk balsamvinäger

  • 2 kvistar rosmarin

Gör så här

    1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och skiva rödlöken tunt.

    2. Blanda vinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Koka upp och koka tills sockret lösts upp.

    3. Tillsätt balsamvinäger, rosmarin, blomkålen och löken. Låt allt koka i cirka en minut.

    4. Häll sedan upp den picklade blomkålen i en väl rengjord burk. Låt svalna helt och förvara sedan i kylen.

Ugnsrostade primörer

Ingredienser

  • 250 g färsk sparris

  • 300 g palsternacka

  • 500 g små morötter

  • Olivolja

  • Salt

  • 1 knippe rädisor

  • Färska jordgubbar

  • 1 dl grovhackade valnötter

  • 250 g färska jordgubbar

  • 65 g finbladig sallad

Gör så här

    1. Ta bort den grövre delen på sparrisen. Skala och skär palsternackan i tunna skivor.

    2. Tvätta och skär morötterna i stavar. Spar gärna lite av blasten.

    3. Lägg allt i en ugnsform och ringla över olja och salt. Rosta i ugnen i 225°C i cirka 25 minuter.

    4. Blanda en stor sallad av de ugnsrostade primörerna tillsammans med klyftade rädisor, färska jordgubbar, grovhackade valnötter och finbladig sallad. Toppa allt med picklad blomkål.

Passande dryck:

CHILL OUT Syrah Rosé California

235,00 kr


Fruktig och smakrik rosé med toner av hallon, björnbär och körsbär. Lång eftersmak med inslag av örtkryddor. Passar utmärkt till somriga sallader eller som bara som ett riktigt trevligt sällskapsvin.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

199,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest. Det är vinet passar utmärkt till matigare sallader.

Recept: Linnéa Seidel