Rödvinsbräserad högrev med rotselleri, endive och lingon.

Stjärnkocken Albin Edberg har tagit fram ett härligt, smakrikt recept med högrev.

Rödvinsbräserad högrev.

2

När det är speciella tider måste vi variera och anpassa vår matlagning, här har jag tagit fram ett plånboksvänligt alternativ som för den sakens skull varken tummar på smak eller upplevelse.

/Albin Edberg

Vid servering:

  1. Högrev: Värm upp en stekpanna med rapsolja och smör och stek högrevsbitarna till fin yta. Krydda med salt, svartpeppar och ös med smör.

  2. Arrangera rotselleripurén, den bakade rotsellerin och endiven på varma tallrikar. Lägg ut högreven och slå den varma såsen med lingonen över.

Vin till högreven:

Recept: Albin Edberg

Albin Edberg, kock.Albin Edberg om karriären: "Vore trevligt med gymnasiebetyg".

I höstas tävlade kocken Albin Edberg i Kockarnas Kamp i TV4, men 28-åringen hade redan då ett imponerande CV. När han blev pappa ändrades dock prioriteringarna - och framtidsplanerna.

Läs mer
Anselmo Mendes vingård i PortugalPortugal - en skattkista med inhemska druvor.

Portugisiska viner förtjänar verkligen mer uppmärksamhet. Delvis får du mycket vin för pengarna men Portugal har även flera spännande inhemska druvor att upptäcka.

Läs mer
Högrev med örtbakade druvorRödvinsbrässerad högrev med örtbakade druvor.

Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd.

Läs mer
Högrevsgryta med blåbärHögrevsgryta med blåbär.

I Tareq Taylors senaste kokbok "Middag i en gryta" bjuder han på en härlig och unik högrevsgryta med picklade blåbär som serveras med en god potatispuré. 

Läs mer