Fräs schalottenlök, morot, selleri och vitlök i olivolja och 1 msk smör i en tjockbottnad gryta tills morötterna mjuknat lite. Rör ner tomatpuré och chiliflakes och fräs i 5–6 minuter tills tomatpurén är karamelliserad, mörkt roströd och har börjat skära sig lite.
Häll över hela flaskan vin, salta ordentligt och låt sedan såsen puttra utan lock i ca 35 minuter eller tills den reducerat ner ungefär två tredjedelar. Den ska vara glossig och lite tjock.
Koka pastan tills den nästan är färdig, kanske någon minut innan den är al dente, och spara lite pastavatten innan du häller av den. Häll pastan i rödvinssåsen tillsammans med 4 msk smör skuret i kuber och rör ordentligt så att smöret sakta smälter in i såsen utan att skära sig.
Späd pö om pö med pastavatten och fortsätt röra tills pastan kokat klart. Vänd ner merparten av den finrivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.