Rökig whiskytryffel doppad i kakao.

Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!

Rökig whiskytryffel
Bunnahabhain Mòine

Bunnahabhain Mòine

Storbritannien

Systembolaget nr:

1010601

413,00 kr


logo

ca 20-25 st

logo

0 h 25 min

Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!

Rökig whiskytryffel doppad i kakao

Ingredienser

  • 180 g mörk choklad

  • 1 1/2 msk Whisky

  • 200 g mörk choklad till doppning

Gör så här

    1. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.

    2. Koka upp grädde i en kastrull.

    3. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.

    4. Rör om tills all choklad smält.

    5. Tillsätt whiskyn och rör om.

    6. Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.

    7. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.

    8. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.

    9. Smält den i mikrovågsugn. 30 sekunder, ta ut o rör om, 30 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.

    10. Doppa tryffelkulorna i chokladen och därefter direkt i kakao.

    11. Låt stelna i kyl 30 minuter.

    12. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.

    13. Hållbarhet ca 10 dagar.

Bunnahabhain Mòine

413,00 kr


Bunnahabhain Mòine har en tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Se alla våra godisrecept >