Spritsad tryffel med rom.
Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
1 dl vispgrädde
180 g mörk choklad
1 1/2 msk Whisky
200 g mörk choklad till doppning
Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.
Koka upp grädde i en kastrull.
Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Tillsätt whiskyn och rör om.
Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.
Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.
Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.
Smält den i mikrovågsugn. 30 sekunder, ta ut o rör om, 30 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.
Doppa tryffelkulorna i chokladen och därefter direkt i kakao.
Låt stelna i kyl 30 minuter.
Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.
Hållbarhet ca 10 dagar.
429,00 kr
Bunnahabhain Mòine har en tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.
Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Till det nya året har Ulrika tagit fram tre olika tryfflar att förgylla kvällen med.
Läs mer »En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.
Läs mer »