Dela tomaterna i mitten och lägg dem på en plåt med snittsidan upp. Torkas i ugnen i cirka 2,5 timme på 95°.
Stek portabellosvampen i en blandning av olja och smör, salta och peppra och ställ åt sidan.
Fräs upp sockerärterna i smör tills de fått lagom tuggmotstånd, lägg åt sidan.
Salta och peppra biffarna. Grilla eller stek hastigt ryggbiffarna så de får en fin färg, låt gå färdigt i ugnen i en ugnsfast form där du tillsatt portvinet. Ta ut köttet när det fått en innertemperatur på cirka 55 grader och låt köttet sedan vila på en skärbräda. (56–58 grader är medium).
Ta spadet från ugnsformen och tillsätt till den bräserade löken.
Vid serveringen, gör så här: Värm upp löken och justera smaken vid behov. Värm upp tomaterna, svampen och sockerärterna tillsammans, smaka av och justera vid behov. Lägg upp köttet helt eller trancherat om man så önskar och lägg på övriga komponenter på tallriken eller fatet.