Saftig kaka med choklad, hasselnötter och kaffeglasyr.

Det här är en extra saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter som fått den bästa toppingen i form av en krämig kaffeglasyr med fin smak från Tia Maria kaffelikör.

Saftig kaka fylld med choklad och hasselnötter
Tia Maria

Tia Maria

Italien

Systembolaget nr:

715

145,00 kr


logo

0 h 55 min

Den här ljuvliga kakan skapades inför Kaffets dag i oktober och passar perfekt tillsammans med en härlig kopp kaffe!

Kaka:

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt

  • 2,5 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 2,5 dl vetemjöl

  • 2 dl finhackade hasselnötter

  • 0,5 tsk bikarbonat

  • 1 krm salt

  • 2 dl naturell yoghurt

  • 50 g ljusa chokladknappar

  • 100 g mörka chokladknappar

Gör så här

    1. Vispa ihop smör och socker så det blir fluffigt och ljust.

    2. Tillsätt sedan ett ägg i taget och låt det vispas in före nästa ägg hälls i smeten.

    3. Blanda mjöl, finhackade hasselnötter, bikarbonat och salt i en skål.

    4. Häll mjölblandningen i det i smeten tillsammans med yoghurten. Vänd sedan ihop allt till en slät smet.

    5. Blanda sist ner chokladen.

    6. Klicka i smeten i en välsmord och bröad sockerkaksform, grädda i mitten av ugnen.

    7. Stjälp upp kakan på ett fat efter att den fått svalna några minuter. Låt kallna medan du gör glasyren.

Kaffeglasyr:

Ingredienser

  • 25 g smör

  • 2 dl florsocker

  • 2 msk kakao

  • 3 msk Tia Maria kaffelikör

Gör så här

    1. Smält smöret och blanda sedan ner resterande ingredienser.

    2. Låt allt sjuda ihop i några minuter under omrörning till en blank och fin glasyr.

    3. Häll glasyren över den avsvalnande kakan och toppa med lite hackade hasselnötter.

Tia Maria

145,00 kr


Tia Maria har en mycket söt smak med karaktär av kaffe, inslag av kakao, nötter och vanilj.

Förutom att använda den i bakverk passar den perfekt att servera kyld som avec eller att använda som drinkingrediens, exempelvis i en Espresso Martini.