Påsksallad med varmrökt lax och primörer.
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »En ljummen sallad för varma vår- och sommardagar. Här har Linnéa gjort en härligt krämig citronkräm som passar fint till både lax och sparris.
En ljummen sallad på stekt potatis och varmrökt lax. Det är något speciellt med sallad som serveras lite såhär ljummen. Potatisen är krispig, en lite syrlig citronkräm och så den varmrökta laxen somt tillför massor med smak. En vinnande kombination helt enkelt!
/Linnéa
400 g kokt, kall potatis
örtsalt
3 stjälkar salladslök
250 g sparris
4 skivor bröd, gärna surdeg
olja att steka i
2 dl crème fraîche
50 g färskost
1 ekologisk citron, zest och saft
60 g bladspenat
1 knippe rädisor
50 g ärtskott
500 g varmrökt lax
Stek potatisen i olja tills den börjar få en gyllene yta. Krydda med örtsalt.
Skär ner salladslöken och dela sparrisen i bitar. Stek med potatisen tills sparrisen mjuknat.
Dela brödet i små, jämna kuber och stek tills de har en gyllene, krispig yta.
Blanda crème fraîche och färskost. Vispa med elvisp tills det tjocknat ordentligt. Riv skalet och pressa saften ur citronen. Smaka av med salt.
Lägg ut bladspenat på ett fat. Toppa med ärtskott, skivade rädisor, stekt potatis, sparris och lök. Lägg på bitar av lax och krutongerna. Toppa med varmrökt lax och citronkrämen.
199,00 kr
Ett vitt vin med mycket fruktig, ungdomlig smak och inslag av päron, gröna äpplen, galiamelon, vita blommor och lime. Aptitretande sommarvin som är gott både som apéritif och till lätta bufférätter.
149,00 kr
Till den varmrökta laxen passar ett friskt rieslingvin utmärkt. Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken i George Breuer Riesling Sauvage är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt och äpple.
Recept: Linnéa Seidel
Gör vårens fräschaste sallad på delikatesspotatis, späda små morötter, ärtor och varmrökt lax.
Läs mer »Gravad lax med hovmästarsås passar precis lika bra till jul, påsk och midsommar. Eller när som helst bara för att det är så gott!
Läs mer »En sallad med lax och små fina vaktelägg pryder sin plats på påskbordet.
Läs mer »Chardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan du egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla ”husets vita” på krogen?
Läs mer »