Sill med äpple och curry.

Gör en egen, krämig sill till jul. Här har Linnéa gjort en sill med kryddig smak av curry som möter sötman i äpple.

Sill med curry och äpple.
logo

0 h 10 min

Gör gärna sillen minst 1 dygn i förväg och smaka av den med salt samma dag den ska ätas. Då hinner alla smaker sätta sig ordentligt och det finns ingen risk för att få en för salt sill.

Linnéa

Sill med curry och äpple:

Ingredienser

  • 1 paket 5-minuterssill á 430 g

  • 1 rött äpple (gärna Ingrid Marie)

  • 1 röd lök

  • 2 dl crème fraîche

  • 0,5 dl majonnäs

  • 3 tsk curry

  • 1 msk honung

  • färsk dill

  • salt

Gör så här

    1. Häll av spadet från sillen. Skär ner den i lagom stora bitar.

    2. Kärna ur och skär äpplet i småbitar. Skala och finhacka löken.

    3. Blanda crème fraîche med majonnäs, curry och honung. Ha i äpple och lök. Rör om väl.

    4. Finhacka dillen och ha i den tillsammans med sillen.

    5. Låt stå ett dygn i kylskåp. Smaka av med salt.

Snaps till sillen:

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

146,00 kr


Låt currysillen möta en snaps med friska äppeltoner som O.P. Anderson Petronella. Den har en frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.

Recept: Linnéa Seidel