Sillröra med smak av senap.
Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Till snapsen ska det såklart vara sill. Som man säger nuförtiden: Det är sen gammalt. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. En sillröra som passar ypperligt till O.P. Andersson Julaquavit!
Ingredienser
3 dl gräddfil
2 msk majonnäs
10 cm purjolök
3 msk grovkornig senap
1 tsk senapspulver
Svartpeppar
1 knippe färsk dill
250 g inlagd sill
Gör så här
Blanda gräddfil och majonnäs i en bunke.
Finhacka purjolöken och blanda i den tillsammans med senap, senapspulver, svartpeppar och finhackad dill.
Ta ur sillen ur lagen. Klipp eller skär sillen i småbitar och blanda till en sillröra.
Låt sillröran stå och dra minst ett dygn före servering.
O.P. Anderson Julaquavit
219,00 kr
Till sillröra rekommenderar Linnéa O.P. Anderson Julaquavit. Det är en snaps som fungerar väl till både det kalla och det varma på julbordet!
Varm grönkålssallad med lax.
Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer »Saffransmousse med vit choklad, rom och lingon.
Julsnaps - bästa snapsen till olika sorters julmat.
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »