Västerbottensflarn med vispad smetana.
Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
Läs mer »Gubbröran har en given plats på julbordet och här serveras den färdig att äta på en skiva kavring, dekorerad med färsk dill. Perfekt att servera med ett glas gott vitt vin!
Gubbröra är en riktig klassiker som har sin givna plats till jul. Huruvida det ska vara potatis i eller inte är ofta ett omdiskuterat ämne. Jag tycker man får göra precis som man vill.
Serveras gubbröran som ett matigt inslag - då är det perfekt att skiva i lite kall potatis. Men är det en del av en buffé eller som förrätt, då klara man sig utan den. Så tycker iallafall jag. Du får göra exakt som du vill.
4 ägg
125 g ansjovisfiléer
1 stjälk salladslök eller 1 liten rödlök
1/2 dl fullfet crème fraîche
2 msk majonnäs
3 msk finhackad dill
3 msk finhackad gräslök
salt
danskt rågbröd eller kavring
Hårdkoka äggen. Låt svalna helt. Skala och skär i bitar.
Spara 1 msk av spadet från ansjovisen och spara några filéer till dekoration. Finhacka resten och blanda i äggen tillsammans med créme fraîche, majonnäs, dill och gräslök.
Ha i lagen från ansjovisen. Smaka ev av med lite salt. Blanda väl och låt gärna stå i kylen över natten.
Fördela röran över skivor av danskt rågbröd eller kavring. Dekorera med färsk dill och ansjovisfiléer.
239,00 kr
Denna australienska chardonnay har en trevlig balans mellan fruktiga toner och kryddighet från eklagringen. Vinet umgås på bästa sätt med både stekt och grillad fisk samt ljust kött.
149,00 kr
Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.
Recept: Linnéa Seidel
Västerbottensflarn, så enkelt att göra och rätt svåra att misslyckas med. Allt du behöver är ju ost. Ja och något riktigt gott att toppa dom med.
Läs mer »Det är inte ens alla köttätare som gillar sill - så varför inte testa en vegansk "sill" istället? Denna har Linnéa gjort med aubergine och morötter.
Läs mer »Saftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs mer »Mandelmusslor. En riktig klassiker till de stora kafferepen förr i tiden. Men den hänger med in på 2000-talet också. Då kanske främst som en del av dessertbordet på jul.
Läs mer »