Snittar med rökta räkor och ramslöksaioli.

Det perfekta tilltugget till bubbel har du här, i form av snittar med en aioli som får smak av säsongens ramslök och som toppas med rökta räkor.

Snittar med rökta räkor och ramslöksaioli.
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

2814

38,00 kr


logo

18

logo

0 h 30 min

Vårfräscha snittar med ljuvlig ramslöksaioli och rökta räkor. Du kan antingen mixa ner ramslöken när du mixar ihop aiolin, eller göra som här: Finhacka den och ha i på slutet. Jag tycker det senare alternativet blir godare då man kan känna lite småbitar av de härliga ramslöksbladen i aiolin. Se till att alla ingredienser till aiolin är rumstempererade. Då lyckas du garanterat med den!

Rökta räkor finns att köpa i mataffären och ger verkligen en väldigt god touch till dessa snittar.

Linnéa

Ramslöksaioli:

Ingredienser

  • 1 rumstempererat ägg

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 tsk dijonsenap

  • lite färsk citron

  • 2 dl rumstempererad naturell rapsolja

  • salt

  • 50 g ramslök

Gör så här

    1. Knäck ägget och ha upp det i en hög behållare/bunke. Ha i grovhackad vitlök, dijonsenap citron och olja.

    2. Sätt i stavmixern i botten på bunken. Börja mixa utan att röra på stavmixern. När aiolin börjar tjockna lyfter du långsamt på mixerstaven och boxar tills all olja har blandats in.

    3. Smaka av med salt.

    4. Finhacka ramslöken och blanda i den.

Snittar med rökta räkor:

Ingredienser

  • 1 rustik baguette

  • 50 g smör

  • ca 300 g rökta räkor med skal

  • salladsärtor

  • färsk dill

Gör så här

    1. Skär brödet i skivor. Stek brödskivorna i smör på båda sidor tills de har en gyllene och fin färg. Låt svalna helt.

    2. Skala räkorna.

    3. Bred ett lager ramslöksaioli på varje stekt brödbit. Lägg på räkor, finhackade salladsärtor och finhackad dill. Servera omgående.

Bubbel till snittarna:

Camp Sparkling Brut

38,00 kr


Till snittarna passar ett frisk bubbel som CAMP Sparkling Brut. Detta bubbel, som kommer i en smidig och klimatvänlig burk, har en fruktig och fräsch doft med inslag av gula päron, gröna äpplen, fläder och citrus. Smaken är frisk och aromatiskt fruktigt med karaktär av päron och citrus.

Recept: Linnéa Seidel

Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »