Sorbet med melon och nektarin.

Sommarens godaste och finaste dessert! En sorbet svalkar behagligt i sommarhettan. Gör som Linnéa och servera den i fina glas med sockrad kant för lite extra flärd.

Sorbet av melon och nektarin.
Pata Negra Cava Semi Seco

Pata Negra Cava Semi Seco

Spanien

Systembolaget nr:

5326801

87,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

En fräsch sorbet är aldrig fel. Här har jag mixat ihop persika och honungsmelon, en riktigt god kombination om du frågar mig.

Servera sorbeten i glas med sockrad kant, hur fint och lyxigt blir inte det? Rosenvatten ger en fin, lite blommig ton till sorbeten medan limen bryter av mot allt det söta, utan att bli surt.

/Linnéa

Melon- och nektarinsorbet:

Ingredienser

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl vatten

  • ca 600 g blandad frukt (jag använde nektarin och honungsmelon)

  • 1 tsk rosenvatten

  • limesaft

  • citronmeliss

Gör så här

    1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills allt socker smält. Tag från värmen och låt svalna helt.

    2. Skala och kärna ur frukten. Mixa helt slätt i en mixer tillsammans med den kalla sockerlagen.

    3. Smaka av med rosenvatten och lite pressad limesaft.

    4. Ha upp i glassmaskin och kör enligt anvisningarna. Eller: ha upp i burk med tätslutande lock och rör om i sorbeten ett par gånger i timmen tills du har önskad konsistens.

    5. Ha upp sorbeten i glas med sockrad kant. Dekorera med citronmeliss.

Bubbel till sorbeten:

Pata Negra Cava Semi Seco

87,00 kr


Till denna friska sorbet passar ett bubbel med lite fruktsötma. I den guldskimrande Pata Negra Cava Semi Seco finner vi toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.

Recept: Linnéa Seidel

Briefikon på träbord.

Briefikon.


Det är något med kombinationen fikon, varm brie och balsamvinäger. Det blir bara helt rätt! Här har Linnéa satt ihop en enkel förrätt eller smårätt med dessa smaker.

Läs mer »