Stekt entrecôte med rotsaker och kryddsmör.

En stekt köttbit är aldrig fel, men rätt tillbehör lyfter rätten till nya nivåer! Här lagar Linnéa en entrecôte med rotfrukter och vispat kryddsmör.

Entrecôte på vitblå tallrik, tärnade rotfrukter i panna och vispar kryddsmöt i vit skål.
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

6873

239,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Idag bjuder jag stekt entrecôte med höstens godaste rotsaker och ett fantastiskt gott vispat kryddsmör. Genom att vispa in luft i smöret blir det luftigt och jag serverar det alltid rumsvarmt och inte kallt. Då kommer alla smaker fram mycket bättre.

Till stekt eller grillat kött måste man inte alltid ha potatis. Här har jag skurit ner butternutpumpa, palsternacka och morötter. Fantastiskt gott till en skiva fin entrecôte.

Hur länge rotfrukterna behöver vara i ugnen beror på hur stora bitar du gör. Du kan behöva anpassa tiden något.

Rotsaker:

Ingredienser

  • 600 g pumpa, butternut

  • 400 g palsternacka

  • 2 morötter

  • 1 purjolök

  • 4 blad svartkål

  • olja

  • salt

Gör så här

    1. Skala pumpa, palsternacka och morötter. Skär i jämnstora bitar.

    2. Lägg ut i en ugnsfast form. Strimla purjolök och strö över. Ringla över olivolja och salt.

    3. Ugnsbaka i 200° i 30 minuter eller tills rotfrukterna är helt mjuka.

    4. Repa svartkålen och skär ner den i mindre bitar. Blanda i det i de varma rotfrukterna.

Kryddsmör:

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör

  • 2 msk färsk timjan

  • 2 vitlöksklyftor

  • salt

Gör så här

    1. Finhacka vitlök och timjan. Blanda i smöret.

    2. Vispa smöret luftigt med en elvisp. Smaka av med salt.

Entrecôte:

Ingredienser

  • 4 bitar entrecôte

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Låt köttet bli rumstempererat.

    2. Krydda köttet med salt och peppar.

    3. Stek i lite smör och olja på hög värme i 2-3 minuter per sida. Låt vila några minuter innan köttet serveras.

Vin till entrecôten:

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med inslag av björnbär svarta vinbär, körsbär, mjölkchoklad och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.

Recept: Linnéa Seidel

Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »