Grillad entrecôte med sallad och blåbärsvinägrett.
Marinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Läs mer »En stekt köttbit är aldrig fel, men rätt tillbehör lyfter rätten till nya nivåer! Här lagar Linnéa en entrecôte med rotfrukter och vispat kryddsmör.
Idag bjuder jag stekt entrecôte med höstens godaste rotsaker och ett fantastiskt gott vispat kryddsmör. Genom att vispa in luft i smöret blir det luftigt och jag serverar det alltid rumsvarmt och inte kallt. Då kommer alla smaker fram mycket bättre.
Till stekt eller grillat kött måste man inte alltid ha potatis. Här har jag skurit ner butternutpumpa, palsternacka och morötter. Fantastiskt gott till en skiva fin entrecôte.
Hur länge rotfrukterna behöver vara i ugnen beror på hur stora bitar du gör. Du kan behöva anpassa tiden något.
600 g pumpa, butternut
400 g palsternacka
2 morötter
1 purjolök
4 blad svartkål
olja
salt
Skala pumpa, palsternacka och morötter. Skär i jämnstora bitar.
Lägg ut i en ugnsfast form. Strimla purjolök och strö över. Ringla över olivolja och salt.
Ugnsbaka i 200° i 30 minuter eller tills rotfrukterna är helt mjuka.
Repa svartkålen och skär ner den i mindre bitar. Blanda i det i de varma rotfrukterna.
200 g mjukt smör
2 msk färsk timjan
2 vitlöksklyftor
salt
Finhacka vitlök och timjan. Blanda i smöret.
Vispa smöret luftigt med en elvisp. Smaka av med salt.
4 bitar entrecôte
salt och peppar
Låt köttet bli rumstempererat.
Krydda köttet med salt och peppar.
Stek i lite smör och olja på hög värme i 2-3 minuter per sida. Låt vila några minuter innan köttet serveras.
239,00 kr
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia har en medelstor, mycket bärig doft med inslag av björnbär svarta vinbär, körsbär, mjölkchoklad och lakrits. Passar bra till en stek, kyckling och krämig pasta eller varför inte till vegetariska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Marinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Läs mer »Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »En mör entrëcote serverad med läckert whiskeysmör smaksatt med Jack Daniel's whiskey som lyfter köttet till nya höjder. Låt dig inspireras av den amerikanska söderns mat.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs mer »