Stekt kycklingfilé med ratatouille och råstekt potatis.

Smakrik ratatouille med krispig potatis passar fint med kycklingfilé. Enkelt att lyckas med i köket. Servera med ett smakrikt vitvin. Receptet kommer från kronfågel.

Kycklingfilé med ratatouille och råstekt potatis.
Zephyr

Zephyr

Nya Zeeland

Systembolaget nr:

2745

119,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Smakrik, matig vintermiddag när den är som bäst! I detta recept från Kronfågel har vi använt kycklingfilé som får härlig stekyta i pannan och till den serveras en läcker ratatouille och krispig, råstekt potatis.

Servera ett gott vitt vin till, som nya zeeländska Zephyr av druvan pinot gris.

Kycklingen:

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer

  • 50 g smör till stekning

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra.

    3. Baka klart i ugn på tills innertemperaturen nått 70 grader.

Ratatouille:

Ingredienser

  • 1 aubergine, tärnad och ursaltad

  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad

  • 1 zucchini, tärnad och ursaltad

  • 3 klyftor vitlök, hackade

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 tsk torkad timjan

  • 50 g cocktailtomater, delade

  • olivolja

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • persilja, skuren

Gör så här

    1. Fräs vitlök tillsammans timjan i några minuter.

    2. Tillsätt sen aubergine och zucchini och fräs i ca 10 minuter.

    3. Tillsätt paprika och fräs tillsammans med tomatpuré och tomaterna. Salta och skvätt över vitvinsvinäger. Koka på svag värme i ca 20 min.

    4. Smaka av med salt och peppar och skuren persilja.

Råstekt potatis:

Ingredienser

  • 1 kg skivad potatis

  • olja och smör till stekning

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Skiva potatisen i tunna skivor och stek i smör och olja i omgångar så inte stekpannan blir för full. Stek ca 10 minuter.

    3. Lägg potatisen i en ugnsform och baka i ca 5 minuter.

    4. Salta och peppra.

Citronkräm:

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche

  • 1 citron, zesten

  • 2 msk olivolja

Gör så här

    1. Vispa ihop crème fraiche med citronskal och lite olivolja.

    2. SERVERING: Servera kycklingen tillsammans med ratatouille, råstekt potatis och citroncrème fraiche.

Vintips till kycklingen:

Zephyr

119,00 kr


Ett fruktigt och blommigt pinot gris-vin från Nya Zeeland. I glaset finns en fruktig doft med inslag av gula päron, persika, vita blommor, kryddor och citrus. passar till lättare rätter av grönsaker, fisk eller kyckling. Även en utmärkt kompanjon till ostbrickan!

Kronfågel logga.

Receptet kommer från Kronfågel.se

– En godare måltid med svensk kyckling.

Recept: Kronfågel