Receptet kommer från Kronfågel.se
– En godare måltid med svensk kyckling.
Smakrik ratatouille med krispig potatis passar fint med kycklingfilé. Enkelt att lyckas med i köket. Servera med ett smakrikt vitvin. Receptet kommer från kronfågel.
Smakrik, matig vintermiddag när den är som bäst! I detta recept från Kronfågel har vi använt kycklingfilé som får härlig stekyta i pannan och till den serveras en läcker ratatouille och krispig, råstekt potatis.
Servera ett gott vitt vin till, som nya zeeländska Zephyr av druvan pinot gris.
4 kycklingfiléer
50 g smör till stekning
salt och peppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Stek kycklingen i smör på båda sidorna. Salta och peppra.
Baka klart i ugn på tills innertemperaturen nått 70 grader.
1 aubergine, tärnad och ursaltad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 zucchini, tärnad och ursaltad
3 klyftor vitlök, hackade
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
50 g cocktailtomater, delade
olivolja
1 msk vitvinsvinäger
persilja, skuren
Fräs vitlök tillsammans timjan i några minuter.
Tillsätt sen aubergine och zucchini och fräs i ca 10 minuter.
Tillsätt paprika och fräs tillsammans med tomatpuré och tomaterna. Salta och skvätt över vitvinsvinäger. Koka på svag värme i ca 20 min.
Smaka av med salt och peppar och skuren persilja.
1 kg skivad potatis
olja och smör till stekning
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva potatisen i tunna skivor och stek i smör och olja i omgångar så inte stekpannan blir för full. Stek ca 10 minuter.
Lägg potatisen i en ugnsform och baka i ca 5 minuter.
Salta och peppra.
2 dl crème fraiche
1 citron, zesten
2 msk olivolja
Vispa ihop crème fraiche med citronskal och lite olivolja.
SERVERING: Servera kycklingen tillsammans med ratatouille, råstekt potatis och citroncrème fraiche.
– En godare måltid med svensk kyckling.
Recept: Kronfågel
Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Vi älskar att tillaga kyckling i ugn! Både kycklingfilé, kycklingklubbor och hel kyckling går att göra fantastiska rätter med i ugnen. Här har vi samlat några av våra bästa recept!
Läs mer »Stjärnkocken Danyel Couet bryr sig lika mycket om råvaran som att det ska smaka gott.
Läs mer »Linnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer »