Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »En lättlagad pasta med citron, zucchini, basilika och vitlök som är både enkel att slänga ihop och går hem hos de allra flesta. Servera med ett glas chardonnay.
Denna vegetariska och syrliga pastan med inslag av citron, basilika och zucchini är enkel att slänga ihop med samtidigt så god. Det behöver verkligen inte vara svårare en såhär.
4 portioner valfri pasta
3 vitlöksklyftor
1 zucchini
3 dl parmesan
1 dl finhackad basilika
citron
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den på medelvärme i lite olja i en minut. Den får inte brännas vid.
Skiva och dela zucchinin i bitar eller skivor, låt den steka med vitlöken i cirka 5 minuter.
Häll av pastan och tillsätt den sedan i stekpannan med vitlök och zucchini. Häll över riven ost och finhackad basilika.
Rör om väl och smaka av med en skvätt citron, salt och svartpeppar.
Toppa pastan med lite citronzest och servera.
99,00 kr
Torrt och friskt vitt vin med fin fruktighet och en krämig textur. Inslag av gula äpplen, päron, mogen citrus och färska örter.
179,00 kr
Damilano Langhe Arneis har en fräsch doft med inslag av persika, päron, mandel, mandelblom och citrus. Smaken är torr med fina toner av päron, persika, mandel, citrus och honungsmelon.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »Det finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om goda viner till olika pastarätter.
Läs mer »Mångsysslaren Dante Zia är aktuell med en ny kokbok, "Dantes Italien". Vi fick chans att fråga den karismatiske halvitalienaren om mathemligheter, inspiration och kärleken till italienskt bubbel.
Läs mer »