Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »En lättlagad pasta med citron, zucchini, basilika och vitlök som är både enkel att slänga ihop och går hem hos de allra flesta. Servera med ett glas chardonnay.
Denna vegetariska och syrliga pastan med inslag av citron, basilika och zucchini är enkel att slänga ihop med samtidigt så god. Det behöver verkligen inte vara svårare en såhär.
4 portioner valfri pasta
3 vitlöksklyftor
1 zucchini
3 dl parmesan
1 dl finhackad basilika
citron
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och finhacka vitlöken. Stek den på medelvärme i lite olja i en minut. Den får inte brännas vid.
Skiva och dela zucchinin i bitar eller skivor, låt den steka med vitlöken i cirka 5 minuter.
Häll av pastan och tillsätt den sedan i stekpannan med vitlök och zucchini. Häll över riven ost och finhackad basilika.
Rör om väl och smaka av med en skvätt citron, salt och svartpeppar.
Toppa pastan med lite citronzest och servera.
239,00 kr
Ett utmärkt vin till syrliga rätter som denna! Vinet är torrt och har en medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Chardonnayvinet har en balanserad syra och fruktigt avslut.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Ljuvligt recept på pizza bianco med parmesan och svamp som får smaklökarna att jubla.
Läs mer »En härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Läs mer »Drostdy-Hof, som är ett av Sydafrikas mest välkända vinvarumärken, lanserades på den svenska marknaden 1995 och blev snabbt mångas favorit.
Läs mer »