Tacogratäng á la Jenny Warsén.

Recept på tacogratäng ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt". Enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in.

Tacogratäng
Espacio Syrah

Espacio Syrah

Argentina

Systembolaget nr:

272201

77,00 kr


Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

USA

Systembolaget nr:

26001

145,00 kr


logo

4-6

Gratänger är riktiga vardagshjältar. Enkla att förbereda, sköter sig själva i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in. Receptet på tacogratäng är hämtat ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt" - ännu en problemlösarbok efter succén med "Middagstipset". Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.

Ingredienser

  • 1 röd paprika

  • 1 gul paprika

  • 800 g nötfärs

  • 2 förp taco kryddmix (à ca 30 g)

  • 2 dl cheddarost, riven (alt mozzarellaost)

  • 150 g färskost (t ex Philadelphia)

  • 0,5 dl crème fraîche

  • 10 körsbärstomater

  • 2 msk jalapeño, inlagd skivad

  • smör att steka i

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form.

    3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig, använd en gaffel att röra om med.Blanda ner tacokryddan och fräs i ytterligare 2 minuter.

    4. Fördela tacofärsen över paprikan i formen.

    5. Rör ihop ost, färskost och crème fraiche och häll blandningen över färsen.

    6. Klyfta körsbärstomaterna och strö över dem tillsammans med jalapeñon.

    7. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

    8. Servera med nachochips och en god sallad.

Vintips till tacogratängen

Espacio Syrah

77,00 kr


Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus. 

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

145,00 kr


Ravenswood är en av de mest välrenommerade zinfandelprocudenterna i USA. Vinet jäser i små träkar och man förlitar sig helt på druvornas naturliga jäst. Vinet har en välbalanserad, fyllig och mjuk smak med inslag av mogen söt frukt och kryddiga fat. Mjuka tanniner och sammetslen struktur.

Recept: Jenny Warsén