Tacogratäng á la Jenny Warsén.

Recept på tacogratäng ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt". Enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in.

Tacogratäng
logo

4-6

Gratänger är riktiga vardagshjältar. Enkla att förbereda, sköter sig själva i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in. Receptet på tacogratäng är hämtat ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt" - ännu en problemlösarbok efter succén med "Middagstipset". Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.

Ingredienser

  • 1 röd paprika

  • 1 gul paprika

  • 800 g nötfärs

  • 2 förp taco kryddmix (à ca 30 g)

  • 2 dl cheddarost, riven (alt mozzarellaost)

  • 150 g färskost (t ex Philadelphia)

  • 0,5 dl crème fraîche

  • 10 körsbärstomater

  • 2 msk jalapeño, inlagd skivad

  • smör att steka i

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 225 grader.

    2. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form.

    3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig, använd en gaffel att röra om med.Blanda ner tacokryddan och fräs i ytterligare 2 minuter.

    4. Fördela tacofärsen över paprikan i formen.

    5. Rör ihop ost, färskost och crème fraiche och häll blandningen över färsen.

    6. Klyfta körsbärstomaterna och strö över dem tillsammans med jalapeñon.

    7. Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

    8. Servera med nachochips och en god sallad.