Tacogratäng á la Jenny Warsén.
Recept på tacogratäng ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt". Enkelt att förbereda, sköter sig själv i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in.
Gratänger är riktiga vardagshjältar. Enkla att förbereda, sköter sig själva i ugnen och går alldeles utmärkt att frysa in. Receptet på tacogratäng är hämtat ur Jenny Warséns bok "Snabbt, gott och billigt" - ännu en problemlösarbok efter succén med "Middagstipset". Snabba och prisvärda lösningar är väl det som alla hungriga familjer därute söker? Med Jennys recept smakar det dessutom gudomligt gott.
Ingredienser
1 röd paprika
1 gul paprika
800 g nötfärs
2 förp taco kryddmix (à ca 30 g)
2 dl cheddarost, riven (alt mozzarellaost)
150 g färskost (t ex Philadelphia)
0,5 dl crème fraîche
10 körsbärstomater
2 msk jalapeño, inlagd skivad
smör att steka i
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form.
Hetta upp smör i en stekpanna och fräs färsen tills den smular sig, använd en gaffel att röra om med.Blanda ner tacokryddan och fräs i ytterligare 2 minuter.
Fördela tacofärsen över paprikan i formen.
Rör ihop ost, färskost och crème fraiche och häll blandningen över färsen.
Klyfta körsbärstomaterna och strö över dem tillsammans med jalapeñon.
Gratinera mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Servera med nachochips och en god sallad.
Vin till tacos och mexikansk mat.
Det mexikanska köket är ett av de mest etablerade internationellt. Vi lär dig att välja passande dryck till detta kryddstarka kök.
Läs mer »