Tonfiskskagen

Har du tonfisk över hemma och vill göra något gott? Då tipsar vi om denna smakrika röra som påminner om skagen, men är en budgetvariant. Servera med ett glas friskt och klimatsmart bubbel!

Tonfiskskagen med CAMP Sparkling.
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

2814

38,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

En budgetsmart ”Skagenröra” med tonfisk på burk. En röra blir vad man gör den till och är lika god till vardag som till fest. Den här passar utmärkt till buffén, på brödbitar eller klickad i salladsblad. Även god som grönsaksdipp och i picknick-baguetten.

Tonfiskskagen:

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i olja eller vatten à 185 g (MSC–certifierad)

  • 1 dl majonnäs

  • 2 dl crème fraîche

  • 1/2 dl kapris

  • 1,5 msk riven pepparrot

  • 1 dl hackad rödlök

  • 1 dl hackad dill

  • 0,5-1 krm cayennepeppar

  • salt

Gör så här

    1. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Mosa ihop tonfisk, majonnäs och crème fraiche.

    2. Krama vätskan ur kaprisen och hacka. Blanda i kaprisen, pepparrot, rödlök, dill och cayennepeppar. Smaka av med salt.

Vintips till tonfiskskagen:

Camp Sparkling Brut

38,00 kr


Till denna tonfiskröra passar ett glas fruktigt och friskt bubbel utmärkt, som CAMP Sparkling Brut. Det är ett mousserande vin med toner av päron, syrliga gröna äpplen samt inslag av grapefrukt och röda krusbär. Vinet har en pigg syra och finstämda bubblor.

Recept: Jenny Asplund

Camp Sparkling Brut med två goda röror.

2 goda röror till bubbel.


Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.

Läs mer »