Tryffelburgare.

Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.

tryffelburgare
Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

USA

Systembolaget nr:

26001

145,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Det här receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson och det är hans absoluta favoritburgare. Den färska tryffeln i majonnäsen kan ersättas med tryffelolja, men byt i sådana fall bort en del av rapsoljan. Exakt mängd är svår att säga då olika tryffeloljor smakar olika mycket. Smaka dig fram!

Tryffelmajonnäs:

Ingredienser

  • 2 äggulor

  • 2 tsk äppelcidervinäger

  • 1 tsk dijonsenap

  • ½ tsk salt

  • 2 dl rapsolja med neutral smak

  • 5 g färsk tryffel, tryffelolja eller tryffelersättning

Gör så här

    1. Börja med tryffelmajonnäsen. Lägg äggulor, vinäger, dijonsenap och salt i en matberedare. Starta maskinen och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle tills du har en tjock och fin majonnäs.

    2. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Riv ner och blanda ner den färska tryffeln eller droppa ner tryffeloljan.

Karamelliserad lök:

Ingredienser

  • 400 g lök

  • olja

  • salt

  • strösocker

Gör så här

    1. Fortsätt med den karamelliserade löken. Skala, halvera och skiva löken. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.

    2. Stek löken i olja i ca 5 minuter under ständig omrörning tills den är helt mjuk och ordentligt brynt. Tillsätt en nypa salt och en nypa socker och stek vidare i ca 1 minut.

Hamburgare:

Ingredienser

  • 4 burgare av valfri sort (finns flera varianter i boken)

  • 60 g gruyèreost

  • 4 hamburgerbröd

  • 4 krispiga salladsblad

Gör så här

    1. Tillaga hamburgarna enligt anvisning. Riv och lägg osten på burgarna.

    2. Dela bröden och stek snittytorna. Bred tryffelmajonnäs på brödens snittytor. Lägg ett salladsblad på brödens underdelar, lägg på burgarna, toppa med löken och lägg på locken.

Dryckestips till tryffelburgare:

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

145,00 kr


Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel är ett välbalanserat vin med fyllig och mjuk smak med inslag av mogen söt frukt och kryddiga fat. Vinet har mjuka tanniner och sammetslen struktur som passar fint till lite kraftigare kötträtter såsom tryffelburgare.

Recept: Mattias Larsson