Klassisk hamburgare.
Fredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.
Läs mer »Tryffelburgare som både kan göras med riktig tryffel eller tryffelolja beroende på vad du har hemma. Receptet kommer från boken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson.
Det här receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos" av Mattias Larsson och det är hans absoluta favoritburgare. Den färska tryffeln i majonnäsen kan ersättas med tryffelolja, men byt i sådana fall bort en del av rapsoljan. Exakt mängd är svår att säga då olika tryffeloljor smakar olika mycket. Smaka dig fram!
2 äggulor
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk salt
2 dl rapsolja med neutral smak
5 g färsk tryffel, tryffelolja eller tryffelersättning
Börja med tryffelmajonnäsen. Lägg äggulor, vinäger, dijonsenap och salt i en matberedare. Starta maskinen och tillsätt oljan sakta i en tunn stråle tills du har en tjock och fin majonnäs.
Späd med lite vatten om den blir för tjock. Riv ner och blanda ner den färska tryffeln eller droppa ner tryffeloljan.
400 g lök
olja
salt
strösocker
Fortsätt med den karamelliserade löken. Skala, halvera och skiva löken. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Stek löken i olja i ca 5 minuter under ständig omrörning tills den är helt mjuk och ordentligt brynt. Tillsätt en nypa salt och en nypa socker och stek vidare i ca 1 minut.
4 burgare av valfri sort (finns flera varianter i boken)
60 g gruyèreost
4 hamburgerbröd
4 krispiga salladsblad
Tillaga hamburgarna enligt anvisning. Riv och lägg osten på burgarna.
Dela bröden och stek snittytorna. Bred tryffelmajonnäs på brödens snittytor. Lägg ett salladsblad på brödens underdelar, lägg på burgarna, toppa med löken och lägg på locken.
155,00 kr
171,00 kr
Boom Boom! Syrah har en nyansrik och fruktig doft med inslag av björnbär, fat, stendamm, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött, lakrits och en fläkt av peppar. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet.
415,00 kr
SALDO Zinfandel har en inbjudande och intensiv doft av mörka bär, svart te, lakrits, och kryddor. Smaken är rik med fina mjuka tanniner och en intensiv, fyllig och fruktdriven smak med toner av mörka bär, te, kryddor, fat och en fläkt av mörk choklad och nypon.
Recept: Mattias Larsson
Fredagskocken ger dig sitt recept på klassiska hamburgare. Ett perfekt recept när du vill ha en helt vanlig burgare. Kommer även med dryckestips.
Läs mer »Det asiatiska köket möter tex mex i den här goda sashimitacon. Receptet kommer från kokboken "Fredagskockens hamburgare och tacos".
Läs mer »Hemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.
Läs mer »Mattias Larsson, även känd som Fredagskocken är nu aktuell med en ny kokbok som fokuserar på burgare och tacos. Läs hela intervjun här och få tips på hur du lyckas med dessa populära rätter.
Läs mer »