Tuna Poke.
Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.
Tonfisk:
Ingredienser
400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber
100 g ljus japansk soja
30 g rostad sesamolja
5 g wakame (sjögräs)
Gör så här
Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.
Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.
Topping:
Ingredienser
fint skivad silverlök
grovhackade macadamianötter
strimlad salladslök
svarta sesamfrön
Gör så här
Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.
Vin till Tuna Poke
Weinwurms Gemischter Satz
115,00 kr
Krispiga toner av grüner veltliner, pulserande welschriesling, fyllig pinot blanc och blommiga aromer av muskateller-druvor förenas i en fascinerande dans av smaker.
Georg Breuer Riesling Sauvage
149,00 kr
Ett klassiskt rieslingvin där druvorna kommer från tre olika lägen i Rheingau. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken. Passar till allt från sallader och fisk till ljust kött med gräddiga såser.
Recept: Erik Videgård
Biff Panaeng Curry.
Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs mer »YOKO - noggrant utvalda viner för det asiatiska köket.
YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »Kocken Jonas Svenssons passion för asiatisk mat och sake.
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs mer »