Tuna Poke.

Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt. 

Tonfiskpoke
logo

0 h 20 min

Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.

Tonfisk:

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber

  • 100 g ljus japansk soja

  • 30 g rostad sesamolja

  • 5 g wakame (sjögräs)

Gör så här

    1. Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.

    2. Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.

Topping:

Ingredienser

  • fint skivad silverlök

  • grovhackade macadamianötter

  • strimlad salladslök

  • svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.

Vin till Tuna Poke

Weinwurms Gemischter Satz

115,00 kr


Krispiga toner av grüner veltliner, pulserande welschriesling, fyllig pinot blanc och blommiga aromer av muskateller-druvor förenas i en fascinerande dans av smaker.

Recept: Erik Videgård