Tuna Poke.
Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.
Tonfisk:
Ingredienser
400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber
100 g ljus japansk soja
30 g rostad sesamolja
5 g wakame (sjögräs)
Gör så här
Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.
Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.
Topping:
Ingredienser
fint skivad silverlök
grovhackade macadamianötter
strimlad salladslök
svarta sesamfrön
Gör så här
Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.
Vintips till tonfiskpoke:
YOKO Furmint
137,00 kr
YOKO Furmint passar utmärkt till rätter som dessa. Vinet är torrt och friskt med en lätt vaxig textur med en fin smakintensitet där du finner toner av gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.
Biff Panaeng Curry.
Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs mer »