Tuna Poke.

Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt. 

Tonfiskpoke
Weinwurms Gemischter Satz

Weinwurms Gemischter Satz

Österrike

Systembolaget nr:

23153

115,00 kr


Georg Breuer Riesling Sauvage

Georg Breuer Riesling Sauvage

Tyskland

Systembolaget nr:

5899

149,00 kr


logo

0 h 20 min

Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.

Tonfisk:

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber

  • 100 g ljus japansk soja

  • 30 g rostad sesamolja

  • 5 g wakame (sjögräs)

Gör så här

    1. Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.

    2. Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.

Topping:

Ingredienser

  • fint skivad silverlök

  • grovhackade macadamianötter

  • strimlad salladslök

  • svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.

Vin till Tuna Poke

Weinwurms Gemischter Satz

115,00 kr


Krispiga toner av grüner veltliner, pulserande welschriesling, fyllig pinot blanc och blommiga aromer av muskateller-druvor förenas i en fascinerande dans av smaker.

Georg Breuer Riesling Sauvage

149,00 kr


Ett klassiskt rieslingvin där druvorna kommer från tre olika lägen i Rheingau. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken. Passar till allt från sallader och fisk till ljust kött med gräddiga såser.

Recept: Erik Videgård