Tuna Poke.
Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Det här receptet på tonfiskpoke kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare". Och det här är det ursprungliga, rena och enkla sättet att äta en poke på.
Tonfisk:
Ingredienser
400 g färsk tonfiskfilé (MSC- eller ASC-märkt), i 1 1⁄2 cm kuber
100 g ljus japansk soja
30 g rostad sesamolja
5 g wakame (sjögräs)
Gör så här
Skär tonfiskfilén i 1,5 cm stora kuber.
Blanda marinaden och blanda sedan ihop med fisken. Blandningen kan sedan hållas kyld i upp till 48 timmar.
Topping:
Ingredienser
fint skivad silverlök
grovhackade macadamianötter
strimlad salladslök
svarta sesamfrön
Gör så här
Skär upp toppingen enligt anvisningar och toppa sedan över tonfisken.
Vintips till tonfiskpoke:
YOKO Furmint
99,00 kr
137,00 kr
YOKO Furmint passar utmärkt till rätter som dessa. Vinet är torrt och friskt med en lätt vaxig textur med en fin smakintensitet där du finner toner av gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.
Recept: Erik Videgård
Biff Panaeng Curry.
Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs mer »YOKO - noggrant utvalda viner för det asiatiska köket.
YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling, en furmint från Ungern samt en sake från Japan.
Läs mer »Kocken Jonas Svenssons passion för asiatisk mat och sake.
Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs mer »