Tunnbrödssnittar med laxröra.

Tunnbrödssnittar är ett klassiskt tilltugg och den har varianten görs med varmrökt lax, färskost och det funkar utmärkt att även addera pepparrot om du gillar det. 

tunnbrödssnittar med laxröra på tallrik
tunnbrödssnittar med laxröra på tallrik
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

7714101

99,00 kr


True Colours Cava
True Colours Cava

True Colours Cava

Spanien

Systembolaget nr:

7804501

99,00 kr


Tunnbrödssnittar är en riktig klassiker! Vilket är helt förståeligt då de är superenkla att göra, går att variera i det oändliga och är otroligt goda! Jag älskar att göra en röra på färskost och lax, men föredrar att använda varmrökt lax istället för den kallrökta vi ofta ser i recept som dessa. Tillsätt gärna pepparrot om du gillar det.

Tunnbrödssnittar med laxröra:

Ingredienser

  • 125 g varmrökt lax

  • 200 g naturell färskost

  • 1 dl hackad gräslök

  • 2 msk citron

  • 3-4 tunnbröd

  • salt

Gör så här

    1. Mosa den varmrökta laxen med en gaffel. Ha i färskost, hackad gräslök och citron. Smaka av med salt.

    2. Bred ut ett lager röra på varje tunnbröd. Rulla ihop till en tight rulle. Täck med plastfolie och låt ligga i kylen tills de ska serveras.

    3. Skär i bitar och lägg upp på ett fat.

    4. Dekorera med hackad gräslök.

Dryckestips till laxsnittar:

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

99,00 kr


Mousserande vin passar perfekt till snittarna. Pierre Olivier har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en fin balans med mjuka och uppfriskande bubblor.

True Colours Cava

99,00 kr


True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.