Sammetslen pinot noir för sommarens varma kvällar.
Nu lanseras For You and for Me – ett fruktigt pinot noir-vin med inbjudande doft av hallon och frisk smak av röda bär. Ett vin perfekt för okomplicerade sommarkvällar.
Läs mer »Det har blivit dast för lite mer värmande rätter och detta kycklingrecept är ett perfekt steg in i hösten.
När höstens kalla vindar viner runt knuten vill jag laga mat som värmer och mättar. Mat och potatis som vi säger där jag kommer ifrån.
Idag blev det ugnsbakad kycklingfilé i en underbar kanatarellsås som fått smak av både dragon och dijonsenap. Till detta ett mos gjort på klassisk potatis, men också palsternacka och butternutpumpa. Eftersom moset blir lite sött av butternutpumpan tycker jag det är gott att ha i färskost i moset som bryter av. Idag tog jag en vanlig naturell färskost. Men du kan såklart ta ett med smak på om du vill.
/Linnéa
4 st kycklingfiléer
smör och olja
örtsalt
1 tsk dragon
2 msk mjöl
1 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk dragon
1 tsk dijonsenap
kantareller
4 blad svartkål
färsk gräslök
500 g butternutpumpa
100 g palsternacka
400 g potatis
150 g färskost
1/2-1 dl mjölk
salt
Torka kycklingfiléerna helt torra. Hetta upp smör och olja i en ugnsfast stekpanna.
Bryn kycklingen på hög värme. Krydda kycklingen med örtsalt och dragon. Låt kycklingen steka klart i ugnen i 200°C tills innertemperaturen kommer upp till ca 66°C. Tag ut ur ugnen och lyft ur kycklingen ur stekpannan.
Rör ut mjöl i skyn som bildats i stekpannan. Slå på vattnet och höj värmen till medel så att redningen börjar koka och tjocknar.
Slå på grädde och smaksätt med kycklingfond, dragon, dijon och salt. Låt allt koka ihop till en sås.
Förväll kantarellerna och stek dom sedan gyllene i lite smör. Ha i de stekta kantarellerna i såsen.
Repa och stek svartkålen.
Skala och skär ner pumpa, palsternacka och potatis i småbitar. Koka i saltat vatten tills de mjuknat helt. Mosa med en potatisstomp till ett mos.
Klicka i färskosten och mjölken. Rör tills du har ett krämigt mos. Smaka av med salt.
Bred ut moset i tallrikar. Lägg på en kycklingfilé på varje tallrik. Ha på sås och toppa med stekt svartkål och gräslök. Servera direkt.
79,00 kr
Till den ugnsbakade kycklingen serverar vi gärna ett mjukt och fruktigt rött vin, som Pinot Noir for you and for me. Ett välbalanserat vin med en nyanserad doft av hallon, björnbär, mogna körsbär och en fläkt av torkade örter. Smaken är fruktig och frisk med bra intensitet.
Recept: Linnéa Seidel
Nu lanseras For You and for Me – ett fruktigt pinot noir-vin med inbjudande doft av hallon och frisk smak av röda bär. Ett vin perfekt för okomplicerade sommarkvällar.
Läs mer »Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »Viner på druvan Pinot Noir kan vara dyra, inte minst från Bourgogne, och det beror på att druvan inte är helt lätt att odla. Lär dig mer om druvan Pinot Noir och på tips om goda Pinot Noir-viner.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »