Ugnsbakad lax med flädermarinad.

Ett somrigt och annorlunda recept på flädermarinerad lax från kokboken "Festliga Bufféer" av Linda Letelier Hansson. Perfekt att servera på vilken buffé som helst. 

Flädermarinerad lax med bröd
Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Tyskland

Systembolaget nr:

51242

219,00 kr


Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

6259

85,00 kr


logo

6

logo

1 h 45 min

Ett somrigt och fräscht recept på ugnsbakad lax från Linda Letelier Hanssons kokbok "Festliga Bufféer". En laxrätt som passar perfekt att servera på midsommarbordet, studentfirandet eller på vilken buffé som helst.

Recept på flädermarinerad lax:

Ingredienser

  • 1 laxsida med skinn

  • 1 dl koncentrerad flädersaft

  • 1 tsk salt

  • 1 citron

Gör så här

    1. Låt laxen ligga i en påse tillsammans med den koncentrerade flädersaften i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper, med laxsidan ner. Häll flädersaften över laxen och salta. Skiva citronen och sprid ut skivorna på hela laxen.

    3. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg och en innertemperatur på 50 grader.

Vintips till laxen:

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

219,00 kr


Ett utmärkt vin till den flädermarinerade laxen. Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv Rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd. Man finner fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Chardonnay passar också till lax. Doften i Expedition Torrontés Chardonnay är medelstor, fruktig och aromatisk med av inslag päron, äpplen, citrus och blommor. Smaken har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.

Recept: Linda Letelier Hansson