Ugnsbakade äpplen med toscatäcke och vaniljglass.

Avsluta Alla hjärtans dag med den här gudomligt goda desserten. Kombinationen av äpple, tosca och vanilj tillsammans med ett glas Vintry's Taverna får smaklökarna att jubla.

Ugnsbakade äpplen med toscatäcke och vaniljglass.
Vintry's Taverna

Vintry's Taverna

Spanien

Systembolaget nr:

8476

135,00 kr


Ugnsbakade äpplen med toscatäcke och vaniljglass är en storfavorit hos mig. Som äppelpaj, fast godare liksom. Jag har tagit dessa äpplen till nästa nivå genom att fylla dom med lite mandelmassa också. Den härliga toscasmeten kommer sedan att rinna ner och blanda sig med mandelmassan vilket blir makalöst gott!Se till att använda jämnstora äpplen som står stadigt. Så blir det här ett perfekt avslut på din alla hjärtansdagmiddag.

Ingredienser

  • 50 g mandelmassa

  • 50 g smör

  • 3 msk sirap

  • 1/2 dl strösocker

  • 1/2 msk vetemjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 100 g blandade hackade nötter

  • vaniljglass

Gör så här

    1. Skär av toppen på äpplena och gröp ur kärnhuset. Ställ i en ugnsfast form. Ugnsbaka äpplena i 175°C i cirka 15 minuter eller tills äpplena börjar kännas mjuka. Detta tar lite olika tid beroende på hur stora äpplen du har.

    2. Riv mandelmassan. Blanda under tiden smör, sirap och socker i en kastrull. Låt koka ihop ett par minuter. Tillsätt sedan mjölet och vispa hela tiden så alla klumpar försvinner. Ha i nötterna och tag av värmen.

    3. Fyll äpplena med den rivna mandelmassan. Slå sedan på toscasmeten och ugnsbaka tills smeten börjar få fin färg. Håll koll så den inte bränns.

    4. Låt äpplena svalna något. Ha sedan på en kula extra god vaniljglass och servera direkt.

Dryckestips till ugnsbakade äpplen:

Vintry's Taverna

135,00 kr


Vintry's Taverna har en söt och medelfyllig smak med mild syra och passar fint till desserter med äpple och nötter. Vinet har en viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal och körsbär.