Våfflor med ädelost och blåbär

Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här får du recept på frasiga våfflor med ädelost och blåbär!

Frasvåfflor med ädelost och blåbär tilltugg till prosecco
Abbazia Prosecco Extra Dry

Abbazia Prosecco Extra Dry

Italien

Systembolaget nr:

52319

109,00 kr


logo

0 h 30 min

Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här får du recept på frasiga våfflor med ädelost och blåbär!

Frasiga våfflor

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 4 dl mjölk

  • smör

Gör så här

    1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål, tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.

    2. Hetta upp våffeljärnet. Pensla det med lite smör innan varje gräddning.

    3. Grädda våfflorna. Lägg ut de färdiggräddade våfflorna på ett galler, då behåller de sin frasighet.

Ädelostkräm

Ingredienser

  • 140 g GräddÄdelost

  • 1 dl kvarg

Gör så här

    1. Smula ner osten och mosa den med en gaffel. Blanda väl med kvargen.

    2. Låt stå kallt cirka 30 minuter innan servering.

Blåbärssylt med kardemumma

Ingredienser

  • 250 g blåbär

  • 1 dl strösocker

  • 1/2 tsk malen kardemumma

  • 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

    1. Lägg bär, socker, kardemumma och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka på medelvärme i cirka 15 minuter. Tag av kastrullen från plattan. Ha upp i en väl rengjord burk.

    2. Dela varje våffla så du får ut hjärtan. Bred på en klick ädelostkräm och ha sedan på lite blåbärssylt så har du ett perfekt tilltugg till Proseccon!

Abbazia Prosecco Extra Dry

109,00 kr


En aperitif och sällskapsdryck som passar att drickas till lättare anrättningar där det gärna får finnas lite sötma.

Recept: Linnéa Seidel