Prissänkt

logo
Abbazia Prosecco Extra Dry

Abbazia Prosecco Extra Dry


109,00 kr

116,00 kr

Systembolaget nr:

5231901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Abbazia Prosecco har en fruktig och generös doft av päronsplit och melon plus lite citrus och mandelmassa. Smaken är fräsch med behagliga bubblor. Vinet är fruktigt och tilltalande utan att vara krävande. Har en trevlig eftersmak med viss sötma och inslag av melon och päron.

Produktion

Prosseco är namnet på en grön druvsort, men från 2009 har det blivit namnet på ett vin som måste komma från ett specifikt geografiskt område som ligger i Ventetien och Friuli. Så man har nu istället börjat använda Glera som är ett äldre namn för själva druvsorten. Det finns 2 DOC appellationer i området, Prosecco DOC och Prosecco di Treviso DOC samt fyra av den högre ursprungsbeteckningen DOCG;  Asolo, Cartizze, Rive och Conegliano Valdobbiadene.Extra Dry innebär att vinet har en restsötma på mellan 12-17 gram per liter.

Passar till

Aperitif och sällskapsdryck, men passar även till lättare anrättningar där det gärna får finnas lite sötma. Varför inte en sallad med bland annat färska räkor, krabba och vattenmelon?

Vegetariskt

Kul att veta

Abbazia di San Gaudenzio är en egendom som ligger i Piemonte och har drivits av familjen Santero sen 1848. Man producerar både mousserande, vita och röda från Piemonte, men även viner från Lambrusco, Chianti och Prosecco.


84 poäng (=)

Ett ungt, friskt mousserande vin med tydlig fruktsötma och inslag av persikor, äpple, smultron, blommor och mineraler. En cuvée på Glera

- Dina Viner, december 2022

Produkttyp

Mousserande vin

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

5231901

Volym

750 ml

Varumärke

Abbazia

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Veneto - Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene

Druva

Glera

Lagring

Vinner inte på lagring