Varm grönkålssallad med lax.
Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Grönkål har länge funnits på våra svenska julbord, men de senaste åren har den verkligen fått ett uppsving och är en otroligt populär kålsort! Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination! Varm grönkålssallad är verkligen ett måste på julbordet!
Ingredienser
500 g grönkål
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt
300 kallrökt lax
2 svenska äpplen, gärna sorten Ingrid Marie
1 granatäpple
Gör så här
Skär bort den tjocka mittnerven på grönkålen. Hacka bladen grovt.
Hetta upp en stekpanna med smör, pressa i vitlöken och låt steka med en liten stund.
Lägg sedan i grönkålen och låt steka i cirka 5 minuter.
Skär laxen i skivor.
Skär äpplena i bitar och kärna ur granatäpplet.
Blanda den varma grönkålssalladen med lax, äpple och granatäpplekärnor. Servera direkt.
Gustave Lorentz Riesling Réserve, 750ml
114,00 kr
Gustave Lorentz Riesling Reserve är ett torrt och friskt vitt vin med inslag av honung, som passar fint att dricka till varm grönkålssallad.
Sillröra med smak av senap.
Saffransmousse med vit choklad, rom och lingon.
Julens vanligaste snapsfrågor.
Master Blender Jonas Odland besvara julens vanligaste snapsfrågor. Till exempel varför vi dricker snaps till julbordet och vilken snaps som passar till skinkan.
Läs mer »