Julkryddad ribbestek med brysselkål och apelsinlingon.
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs mer »Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Grönkål har länge funnits på våra svenska julbord, men de senaste åren har den verkligen fått ett uppsving och är en otroligt populär kålsort! Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination! Varm grönkålssallad är verkligen ett måste på julbordet!
500 g grönkål
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt
300 kallrökt lax
2 svenska äpplen, gärna sorten Ingrid Marie
1 granatäpple
Skär bort den tjocka mittnerven på grönkålen. Hacka bladen grovt.
Hetta upp en stekpanna med smör, pressa i vitlöken och låt steka med en liten stund.
Lägg sedan i grönkålen och låt steka i cirka 5 minuter.
Skär laxen i skivor.
Skär äpplena i bitar och kärna ur granatäpplet.
Blanda den varma grönkålssalladen med lax, äpple och granatäpplekärnor. Servera direkt.
80,00 kr
Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.
95,00 kr
CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.
Vinet säljs i generös 1-litersflaska och passar utmärkt till grillad fisk, kycklingrätter, säsongens sallader eller en härlig chèvre chaud. Rosévinet klarar även lite hetta från exempelvis asiatiska rätter eller tex-mex.
Recept: Linnéa Seidel
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs mer »Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer »Master Blender Jonas Odland besvara julens vanligaste snapsfrågor. Till exempel varför vi dricker snaps till julbordet och vilken snaps som passar till skinkan.
Läs mer »