Varm grönkålssallad med lax.

Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!

Varm grönkålssallad
CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

Frankrike

Systembolaget nr:

5638301

89,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Grönkål har länge funnits på våra svenska julbord, men de senaste åren har den verkligen fått ett uppsving och är en otroligt populär kålsort! Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination! Varm grönkålssallad är verkligen ett måste på julbordet!

Ingredienser

  • 500 g grönkål

  • 1 vitlöksklyfta

  • Smör

  • Salt

  • 300 kallrökt lax

  • 2 svenska äpplen, gärna sorten Ingrid Marie

  • 1 granatäpple

Gör så här

    1. Skär bort den tjocka mittnerven på grönkålen. Hacka bladen grovt.

    2. Hetta upp en stekpanna med smör, pressa i vitlöken och låt steka med en liten stund.

    3. Lägg sedan i grönkålen och låt steka i cirka 5 minuter.

    4. Skär laxen i skivor.

    5. Skär äpplena i bitar och kärna ur granatäpplet.

    6. Blanda den varma grönkålssalladen med lax, äpple och granatäpplekärnor. Servera direkt.

Vin till salladen:

Santa Rita Sauvignon Blanc Gewurztraminer Riesling

80,00 kr


Santa Rita är ett trevligt sällskapsvin som även gör sig fint till fisk och skaldjur. Vinet har en fruktig doft med inslag av lime, nektarin, fläder, mandarin och litchi samt en fläkt av blommor. Smaken är frisk och fruktig med toner av honungsmelon, persika, krusbär, fläder, litchi och lime med ett stråk av madarinzest.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

89,00 kr


CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.

Vinet säljs i generös 1-litersflaska och passar utmärkt till grillad fisk, kycklingrätter, säsongens sallader eller en härlig chèvre chaud. Rosévinet klarar även lite hetta från exempelvis asiatiska rätter eller tex-mex.

Recept: Linnéa Seidel