Julkryddad ribbestek med brysselkål och apelsinlingon.
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs mer »Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Grönkål har länge funnits på våra svenska julbord, men de senaste åren har den verkligen fått ett uppsving och är en otroligt populär kålsort! Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination! Varm grönkålssallad är verkligen ett måste på julbordet!
500 g grönkål
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt
300 kallrökt lax
2 svenska äpplen, gärna sorten Ingrid Marie
1 granatäpple
Skär bort den tjocka mittnerven på grönkålen. Hacka bladen grovt.
Hetta upp en stekpanna med smör, pressa i vitlöken och låt steka med en liten stund.
Lägg sedan i grönkålen och låt steka i cirka 5 minuter.
Skär laxen i skivor.
Skär äpplena i bitar och kärna ur granatäpplet.
Blanda den varma grönkålssalladen med lax, äpple och granatäpplekärnor. Servera direkt.
115,00 kr
Gustave Lorentz Riesling Reserve är ett torrt och friskt vitt vin med inslag av honung, som passar fint att dricka till varm grönkålssallad.
Recept: Linnéa Seidel
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs mer »Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer »Master Blender Jonas Odland besvara julens vanligaste snapsfrågor. Till exempel varför vi dricker snaps till julbordet och vilken snaps som passar till skinkan.
Läs mer »