Västerbottenssill med dill.

Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.

Västerbottenssill med dill
O.P. Anderson Björk

O.P. Anderson Björk

Sverige

Systembolaget nr:

82830

265,00 kr


O.P. Anderson, 700ml

O.P. Anderson, 700ml

Sverige

Systembolaget nr:

42

299,00 kr


logo

0 h 10 min

Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination. Gör gärna sillen några dagar i förväg, då hinner alla smaker sätta sig och den blir som godast!

Ingredienser

  • 2 dl crème fraîche

  • 1 dl majonnäs

  • 50 g riven Västerbottensost

  • 1 nypa salt

  • 1 dl färsk dill

  • 1 msk citron

  • 420 gram (1 förpackning) 5-minuterssill

Gör så här

    1. Blanda samman, crème fraîche med majonnäs, ost och salt.

    2. Finhacka dillen och blanda i den tillsammans med citronen.

    3. Skär sillen i bitar och ha i den. Rör om väl.

Para ihop sillen med någon av dessa snapsar:

O.P. Anderson Björk

265,00 kr


Till Linnéas Västerbottenssill med dill och andra runda och gräddiga sillar (t ex senapssill) passar det bäst med en mildare snaps som O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.

O.P. Anderson, 700ml

299,00 kr


Till en traditionell sillinläggning som bygger på en ättikslag med 2/3 socker (vilket gör sillen otroligt söt och syrlig) behövs en snaps med kummin som är en av få kryddor som kan hantera det. Välj gärna O.P. Anderson som har en klassisk akavavitkryddning bestående av kummin, anis och fänkål.

Recept: Linnéa Seidel