Guiden för att matcha snaps till påskmat.
Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination. Gör gärna sillen några dagar i förväg, då hinner alla smaker sätta sig och den blir som godast!
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
50 g riven Västerbottensost
1 nypa salt
1 dl färsk dill
1 msk citron
420 gram (1 förpackning) 5-minuterssill
Blanda samman, crème fraîche med majonnäs, ost och salt.
Finhacka dillen och blanda i den tillsammans med citronen.
Skär sillen i bitar och ha i den. Rör om väl.
265,00 kr
Till Linnéas Västerbottenssill med dill och andra runda och gräddiga sillar (t ex senapssill) passar det bäst med en mildare snaps som O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
299,00 kr
Till en traditionell sillinläggning som bygger på en ättikslag med 2/3 socker (vilket gör sillen otroligt söt och syrlig) behövs en snaps med kummin som är en av få kryddor som kan hantera det. Välj gärna O.P. Anderson som har en klassisk akavavitkryddning bestående av kummin, anis och fänkål.
Recept: Linnéa Seidel
Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »Linnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs mer »En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
Läs mer »En härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer »