Vegansk kladdkaka utan socker.

En vegansk kladdkaka utan socker, där smör är utbytt mot kokosolja och ägg mot blötlagda chiafrön. Sötman får den från naturligt söta dadlar.

Vegansk kladdkaka utan socker.
Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

Italien

Systembolaget nr:

811902

189,00 kr

199,00 kr


Don Papa Rum

Don Papa Rum

Filippinerna

Systembolaget nr:

8856701

495,00 kr


Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

Spanien

Systembolaget nr:

829101

139,00 kr


logo

0 h 30 min

Här är kakan för dig som vill unna dig något riktigt smarrigt med gott samvete! Vi har gjort en vegansk kladdkaka utan socker, där smöret är utbytt mot kokosolja och äggen mot blötlagda chiafrön.

Dessutom får kakan fin sötma från naturligt söta dadlar istället för vitt socker. Perfekt oavsett om du vill baka sockerfritt för att dra ner på kalorierna, vara snäll mot tänderna eller undvika att ge barnen en sockerchock. Att äta växtbaserat är också lika högaktuellt som någonsin och detta recept visar att veganskt verkligen inte behöver vara tråkigt. Helt enkelt en kladdkaka som gör gott både för kropp, knopp och själ!

Om du vill göra kakan ännu nyttigare så sänker du temperaturen till cirka 100 grader men då får du räkna med drygt 40 minuter i ugnen.

Vegansk kladdkaka utan socker

Ingredienser

  • 3 msk chiafrön

  • 2 dl vatten

  • 10 färska dadlar

  • 1/2 dl riven kokos

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 dl mandelmjöl

  • 5 msk kakao

  • 1/2 dl kokosolja

  • 1 kryddmått havssalt

Gör så här

    1. Häll chiafrön och allt vatten i en skål och låt stå.

    2. Smörj en form med kokosolja.

    3. Mixa dadlarna med kokosen.

    4. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen.

    5. Häll i kokosoljan och blandningen av chiafrön och vatten. Mixa en sista gång.

    6. Häll smeten i en form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Ta hellre ut kakan lite för tidigt, dvs. när den fortfarande är väldigt kladdig. (Den stabiliserar sig lite när den svalnar.)

    7. Ställ den i kylen ett tag när den har svalnat lite.

    8. Servera gärna din smarriga kladdkaka med bär.

Dryck till kladdkakan:

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr

199,00 kr


Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen.

Don Papa Rum

495,00 kr


Don Papa Rum har en angenämt och fruktig doft som bjuder på en nyanserad smak av vanilj, honung, apelsin, moscovadosocker och kanderad frukt med tydliga exotiska toner.

Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

139,00 kr


Vintry's Royal Cream Sweet Sherry har en stor, bränd doft med inslag av torkad frukt, choklad, nötter och romrussin. Söt, frisk och relativt fyllig smak med balanserad smak av torkad frukt, choklad, romrussin och nötter i knäckig stil. Lång eftersmak.

Fler goda desserter: