Vegetarisk lasagne bianco med zucchini.

Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.

Vegetarisk lasagne bianco med zucchini
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


logo

4-6

logo

1 h 0 min

Färska grönsaker och béchamelsås är hemligheten bakom denna vegetariska lasagne som saknar tomat och är en fräsch variant av den klassiska italienska köttfärslasagnen. Receptet är hämtat från kokboken La Toscana di Ruffino - The taste for being together.

Béchamelsås

Ingredienser

  • 50 g smör

  • 3 msk vetemjöl

  • 6 dl standardmjölk

  • ev malen muskot

  • 1/2 tsk salt

  • 1 krm peppar

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull.

    2. Vispa ner mjölet och därefter mjölken.

    3. Låt småkoka under omrörning tills såsen har tjocknat, ca 5 minuter.

    4. Krydda med salt, peppar och ev lite muskot.

Lasagne

Ingredienser

  • 500 g färska lasagneplattor

  • béchamelsås

  • 6 st blek zucchini (courgettes)

  • 1 knippe grön sparris

  • 100 g gröna ärter

  • 3 vitlöksklyftor

  • 250 g mozzarella

  • riven parmesanost

  • olivolja

  • salt & peppar

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Hacka vitlöken och fräs i olja.

    3. Tillsätt de gröna ärterna och tillsätt vatten efter behov.

    4. Skiva zucchinin tunt på längden och tillaga i en panna tillsammans med sparris, vatten och olja i ca 5 minuter.

    5. Salta.

    6. Häll en del béchamelsås i botten av en lasagneform och lägg därefter på första lagret av färska lasagneplattor.

    7. Lägg zucchini och ärtor på första lagret av lasagneplattor och häll över béchamelsås.

    8. Lägg på små bitar av mozzarella och riven parmesanost. Lägg på nästa lager av lasagneplattor och upprepa proceduren.

    9. På det översta lagret lasagneplattor dekorerar du även med hel sparris. Ringla gärna lite smör och en aning ströbröd överst för att få en krispig yta.

    10. Tillaga i mitten av ugnen i 30-35 minuter eller tills lasagnen fått en gyllene yta.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Servera ett glas italiensk, ekologisk chianti till lasagnen. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet och passar utmärkt till en vegetarisk pastarätt. Fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits. Vinet finns även på halvflaska!

Recept: Ruffino

Ruffino Montemasso

Ruffino


I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Läs mer »