Vit pizza med potatis och rosmarin.

En pizza behöver inte ha tomatsås som bas – det går lika bra med ost! Här ger mozzarella en mild krämighet och parmesan får stå för smak, och så toppas pizzan med potatis, vitlök och rosmarin.

Vit pizza med Ruby Pinot Noir.
Ruby Pinot Noir Laila Bagge

Ruby Pinot Noir Laila Bagge

Italien

Systembolaget nr:

75030

95,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Att göra egen pizzadeg är värt besväret – men kom ihåg att göra degen dagen innan!

Vit pizza:

Ingredienser

  • 1 fast potatis

  • 2 vitlöksklyftor

  • 4 kvistar färsk rosmarin

  • 1 mozzarella

  • 3 msk parmesan

  • 2 msk olivolja

  • salt och peppar

  • pizzadeg (se nedan)

Gör så här

    1. Skiva potatisen i 1 mm tjocka skivor, skala och skiva vitlöken. Blanda potatisen med olivoljan, vitlöken, salta och peppra.

    2. Kavla ut degen tunt. Lägg på mozzarellan och parmesanen, lägg på potatisen och rosmarinen och grädda på högsta tänkbara värme gärna på en pizza sten baka tills pizzan fått fin färg och potatisen är klar.

Pizzadeg:

Ingredienser

  • 400 g vetemjöl special

  • 1 ”ärta” jäst

  • 250 g vatten

  • 15 g salt

  • olivolja

Gör så här

    1. Blanda vatten och jäst. Tillsätt vetemjölet och knåda ihop till en deg, tillsätt saltet och knåda i 5 min till.

    2. Smörj en plastlåda med lock med olivolja och lägg i degen, ställ i kylen för att jäsa i 12-24 timmar.

    3. Dela i 4 delar, och degen är redo att kvalas ut till din pizza.

Vin till pizzan:

Ruby Pinot Noir Laila Bagge

95,00 kr


I Systembolagets beställningssortiment finns nu Ruby Pinot Noir, med toner av vinbär och körsbär, en lång eftersmak med en fläkt av kryddor. Garanterat låg histaminhalt.