En pizza behöver inte ha tomatsås som bas – det går lika bra med ost! Här ger mozzarella en mild krämighet och parmesan får stå för smak, och så toppas pizzan med potatis, vitlök och rosmarin.
Att göra egen pizzadeg är värt besväret – men kom ihåg att göra degen dagen innan!
1 fast potatis
2 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk rosmarin
1 mozzarella
3 msk parmesan
2 msk olivolja
salt och peppar
pizzadeg (se nedan)
Skiva potatisen i 1 mm tjocka skivor, skala och skiva vitlöken. Blanda potatisen med olivoljan, vitlöken, salta och peppra.
Kavla ut degen tunt. Lägg på mozzarellan och parmesanen, lägg på potatisen och rosmarinen och grädda på högsta tänkbara värme gärna på en pizza sten baka tills pizzan fått fin färg och potatisen är klar.
400 g vetemjöl special
1 ”ärta” jäst
250 g vatten
15 g salt
olivolja
Blanda vatten och jäst. Tillsätt vetemjölet och knåda ihop till en deg, tillsätt saltet och knåda i 5 min till.
Smörj en plastlåda med lock med olivolja och lägg i degen, ställ i kylen för att jäsa i 12-24 timmar.
Dela i 4 delar, och degen är redo att kvalas ut till din pizza.
Italien
95 kr
Elegant Pinot Noir med smak av mogna röda bär, örter och mjuka tanniner. Perfekt till till smakrika ostar, charkuterier och säsongens långkok.
Artisten och radioprofilen (m.m.) Laila Bagge har haft stora framgånger med sitt vin Ruby Zin sedan 2014 och nu, lagom till 10-årsjubileet, firar hon med ett nytt vin i serien: Ruby Pinot Noir.
Läs merLaila Bagges egna vin, Ruby Zin, har fått ett nytt utseende. Innehållet är samma mjuka, fruktiga röda vin som innan, med en viktig detalj som Laila nu berättar mer om.
Läs merVi fick en stund med ständigt aktuella Laila Bagge och pratade skivkontrakt i japan, karriären som manager och den egna vinserien Ruby.
Läs merEn del personer får allergiska reaktioner på histaminet i röda viner. Vi berättar mer om histamin och tipsar om tre röda viner med låg histaminhalt.
Läs mer