Pasta med halstrad tonfisk, vitlök och vitt vin.
Linnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.
Läs mer »Idag bjuder vi på ett riktigt klassiskt italiensk recept, nämligen Vitello Tonnato, vilket betyder kalv tonfisk. Men visst låter det italienska namnet betydligt mer inspirerande?
Ni kanske kliar er lite i skallen, kalv och tonfisk? Tillsammans? Jag kan förstå era funderingar, men det här är en riktig italiensk klassiker som har sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Rätten serveras ofta som en förrätt, speciellt på sommaren. Köttet ska tillagas dagen före så den hinner svalna helt. Även såsen kan göras i förväg. Sen är det bara att skära upp köttet, toppa med tonfisksåsen, lite citron, kapris och ruccola.
800 g kalvstek
1 gul lök
1 morot
2 st lagerblad
2 dl vitt vin
ca 1 liter vatten
Putsa köttet fritt från eventuella hinnor.
Skala och skär lök, selleri och morot i stora bitar.
Lägg i en gryta tillsammans med kalvsteken, lagerblad och vin. Slå på vatten så det täcker steken. Sätt i en termometer och låt steken sjuda på låg värme tills innertemperaturen är 65 °C.
Låt steken svalna i grytan.
Tag upp köttet och förvara i kylskåp tills det ska serveras.
200 g tonfisk i olja
1 äggula
1 vitlöksklyfta
3 msk kapris
6 sardellfiléer i olja
1 dl olivolja
salt
Lägg avrunnen tonfisk, äggula, vitlök, kapris och sardeller i en mixer. Ha i oljan och mixa allt helt slätt.
Låt gärna stå kallt minst 30 minuter innan servering.
citron
kapris
ruccola
Skär den kalla kalvsteken i tunna skivor.
Ringla över tonfisksåsen och garnera med tunna skivor citron, kapris och färsk ruccola.
99,00 kr
Fruktig doft med inslag av körsbär, blodapelsin och örter. Torr, frisk, fruktig rosé i matvänlig stil med inslag av röda bär, persika, blodgrape, körsbär och örter.
219,00 kr
Fruktigt vin med fina toner av mörka körsbär. Passar till den italienska klassiskern Vitello Tonnato, charkuterier, pizza och pasta, gärna med svamp.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.
Läs mer »Linnéa har gjort en somrig variant på den franska klassikern Salade Niçoise som serveras med ett fruktigt glas rosé.
Läs mer »Piemonte är en trakt för den sanna livsnjutaren. Det böljande landskapet och glittrande sjöar bjuder på fina upplevelser samtidigt som du inte behöver gå hungrig - i Piemonte serveras rustik, vällagad mat och här även finns några av landets bästa viner.
Läs mer »I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger 5 tips på rött vin till olika fiskrätter.
Läs mer »