Vörtbrödsnittar med kryddoströra och fikon.

Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.

Snittar av vörtbröd med oströra och fikon.
Glöet White Sparkling Glögg

Glöet White Sparkling Glögg

Spanien

Systembolaget nr:

77404

105,00 kr


logo

24

logo

0 h 20 min

Kryddoströran blir formbar och fin efter en natt i kylskåpet. Jag skedade upp små fina ägg med hjälp av två teskedar.

Linnéa

Vörtbrödsnittar med kryddoströra och fikon:

Ingredienser

  • 2 dl crème fraîche

  • 2 msk majonnäs

  • 3 dl finriven kryddost

  • salt och peppar

  • 6 skivor vörtbröd

  • smör att steka i

  • grönkål

  • olja

  • färska fikon

Gör så här

    1. Blanda samman crème fraîche, majonnäs, kryddost, salt och peppar. Ställ kallt, gärna över natten.

    2. Skär bort kanterna från brödskivorna. Dela varje brödskiva i fyra bitar. Stek krispiga i smör.

    3. Skeda upp kryddoströran och lägg på det stekta brödet.

    4. Skär grönkålen fint. Hett upp olja i en stekpanna och stek grönkålen tills den blivit frasiga.

    5. Dela fikonen i klyftor. Toppa varje vörtbrödssnitt med fikon och grönkål.

Dryckestips till snittarna:

Glöet White Sparkling Glögg

105,00 kr


Inled julbordet med ett glas glubbel till snittarna! Den mousserande glöggen Glöet White Sparkling Glögg är en kryddig, söt, bubblande dryck med inslag av röda äpplen, vanilj, kardemumma & apelsinskal.

Recept: Linnéa Seidel

Glöet Sparkling Glögg

Glöet


Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glögg och mousserande vin.

Läs mer »