Vörtbrödsnittar med kryddoströra och fikon.
Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Kryddoströran blir formbar och fin efter en natt i kylskåpet. Jag skedade upp små fina ägg med hjälp av två teskedar.
Linnéa
Vörtbrödsnittar med kryddoströra och fikon:
Ingredienser
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
3 dl finriven kryddost
salt och peppar
6 skivor vörtbröd
smör att steka i
grönkål
olja
färska fikon
Gör så här
Blanda samman crème fraîche, majonnäs, kryddost, salt och peppar. Ställ kallt, gärna över natten.
Skär bort kanterna från brödskivorna. Dela varje brödskiva i fyra bitar. Stek krispiga i smör.
Skeda upp kryddoströran och lägg på det stekta brödet.
Skär grönkålen fint. Hett upp olja i en stekpanna och stek grönkålen tills den blivit frasiga.
Dela fikonen i klyftor. Toppa varje vörtbrödssnitt med fikon och grönkål.
Dryckestips till snittarna:
Glöet White Sparkling Glögg
105,00 kr
Inled julbordet med ett glas glubbel till snittarna! Den mousserande glöggen Glöet White Sparkling Glögg är en kryddig, söt, bubblande dryck med inslag av röda äpplen, vanilj, kardemumma & apelsinskal.
Recept: Linnéa Seidel
Varmrökt lax med solgul saffranssås.
Servera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs mer »Julkryddad blodpudding med stekt fläsk och glöggmarinerade lingon.
Blodpudding är en riktig klassiker på våra svenska julbord. Men inte många har testat att laga det hemma. Linnéa delar här med sig av ett magiskt recept.
Läs mer »Saffranskladdkaka med vit choklad och flagad mandel.
Avsluta julmiddagen med något sött! Här bjuder vi på ett recept på en härligt kladdig kladdkaka med smak av saffran.
Läs mer »