Oshizushi.
Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.
Läs mer »Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
12 wontonark
100 g tonfisk
1 tsk olivolja
2 dl kokt sushiris
sushisu (blandas på 4 msk risvinäger, 2 tsk socker)
2 dl strimlad spetskål
2 msk risvinsvinäger
2 msk tapiokapärlor
2 msk light soja
2 msk light soja
2 msk light soja
Värm upp olja till 180 grader och fritera sedan wontons med hjälp av en stransring tills den blir gyllene.
Gör jalapeñomajonnäsen.
Koka riset efter anvisningarna på förpackningen och blanda med sushisu.
Koka tapiokapärlorna i 11 minuter och häll sedan av vattnet och lägg pärlorna i soja inför servering. (Detta kan med fördel göras någon dag innan och är jättegott att krydda t.ex. en sallad med.)
Finhacka tonfisken och krydda med lite peppar och olivolja.
Lägg riset i botten på wontonskålarna och toppa sedan med jalapeñomajonnäs, tonfisk, sojatapioka, krasse och strimlad nori.
4 jalapeños
en näve babyspenat
1 vitlöksklyfta
3 dl olja
2 äggulor
risvinäger
salt och peppar
Mixa jalapeños, babyspenat och vitlök med tre dl varm olja.
Vispa sedan en majonnäs med 2 äggulor och den gröna smeten.
Smaka av med risvinäger samt salt och peppar.
krasse
nori
Garnera med krasse och finstrimlad nori.
YOKO är en vinserie som gifter sig extra väl med smaker från det asiatiska köket. Ett av vinerna i den här serien är YOKO Riesling från Pfalz i Tyskland som passar ypperligt till Jonas wontons.
135,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en lite fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Recept: Jonas Svensson
Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Läs mer »Den här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »