Wonton Dynamite.
Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Wonton:
Ingredienser
12 wontonark
100 g tonfisk
1 tsk olivolja
2 dl kokt sushiris
sushisu (blandas på 4 msk risvinäger, 2 tsk socker)
2 dl strimlad spetskål
2 msk risvinsvinäger
2 msk tapiokapärlor
2 msk light soja
2 msk light soja
2 msk light soja
Gör så här
Värm upp olja till 180 grader och fritera sedan wontons med hjälp av en stransring tills den blir gyllene.
Gör jalapeñomajonnäsen.
Koka riset efter anvisningarna på förpackningen och blanda med sushisu.
Koka tapiokapärlorna i 11 minuter och häll sedan av vattnet och lägg pärlorna i soja inför servering. (Detta kan med fördel göras någon dag innan och är jättegott att krydda t.ex. en sallad med.)
Finhacka tonfisken och krydda med lite peppar och olivolja.
Lägg riset i botten på wontonskålarna och toppa sedan med jalapeñomajonnäs, tonfisk, sojatapioka, krasse och strimlad nori.
Jalapeñomajonnäs:
Ingredienser
4 jalapeños
en näve babyspenat
1 vitlöksklyfta
3 dl olja
2 äggulor
risvinäger
salt och peppar
Gör så här
Mixa jalapeños, babyspenat och vitlök med tre dl varm olja.
Vispa sedan en majonnäs med 2 äggulor och den gröna smeten.
Smaka av med risvinäger samt salt och peppar.
Garnityr
Ingredienser
krasse
nori
Gör så här
Garnera med krasse och finstrimlad nori.
Vintips till Jonas wontons:
YOKO är en vinserie som gifter sig extra väl med smaker från det asiatiska köket. Ett av vinerna i den här serien är YOKO Riesling från Pfalz i Tyskland som passar ypperligt till Jonas wontons.
YOKO Riesling
131,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en lite fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Kimchi.
Kimchi är ett koreanskt tillbehör som består av fermeneterad kål som är gott till asiatiska rätter, grillade mackor och stekt ris.
Läs mer »