Tre säkra brunch-tips när du är i Stockholm.

folk o folks chefredaktör Viggo Cavling tipsar om sina tre favoritställen i Stockholm just nu.

Italiensk brunch på The Winery Hotel

1. The Winery Hotel, Rosenborgsgatan 20

En lördagskväll för några månader sedan åt jag middag på detta nyöppnade vinhotell. Det var jag och några kompisar och när klockan var 22 var vi ensamma i den stora matsalen. The Winery Hotel ligger vid motorvägen ut till Arlanda och det är uppenbart att många väljer en krog inne i stan när det är helgkväll. Men nyligen var jag tillbaka där en söndag vid 14 och då var det gott om folk i matsalen en trappa upp. Den italienska buffén som serverades var både vackert presenterad och smakade förträffligt. Jag gillade faktiskt allt från skinkorna i början till pizzan i mitten och min tiramisu på slutet. Utmärkta var även tomaterna och mozzarellan, korvarna och kalvbullarna samt pannacottan. Att ta sig hit utan bil är en utmaning, men det är värt mödan. Här serveras nämligen Stockholms just nu bästa brunch. När väl maten är uppäten går du en lång promenad i Hagaparken och spanar in Kronprinsessan Victorias bostad.

Maten på Sturehof

2. Sturehofs matmarknad, Stureplan 4

För en dryg vecka sedan intervjuade jag Sveriges just nu hetaste kock: Frida Ronge. Hon är just nu högaktuell med den nya krogen Tak mitt i Stockholm och en ny kokbok: Rå som sushi. På frågan om vilken krog hon tycker är Sveriges bästa svarade hon Sturehof. Jag kan bara hålla med. Sturehof är en trygg famn i Sveriges krogliv. Jag föredrar att sitta ute i matmarknaden och varje lördag går jag hit med mina barn och äter tre danska rågmackor med räkor, sill och pastej. Till detta tar jag en öl och en O.P. Anderson. Så åt och drack min pappa med mig och så hoppas jag att mina söner fortsätter när de blir pappor någon gång i framtiden.

Malin Söderström som driver The Fishery

3. The Fishery, Teatern, Ringens köpcentrum

Nyligen var jag här och åt en ljuvlig fisksoppa. Att laga en perfekt fisksoppa är en svår konst. Det är lätt att mosa fisken och det är ännu lättare att råka hälla på för mycket grädde, så att soppan blir klumpig och tung i smaken. Malin Söderströms fisksoppa var en elegant musselsoppa med ett gäng olika fiskar som trivdes perfekt tillsammans. Teatern i Ringens köpcentrum är den enda anledningen att besöka annars ganska hemska Skanstull i Stockholm. Och är du sugen på något annat än fisk så har Teatern åtta andra krogar med fantastiskt mat. Jag har faktiskt aldrig blivit besviken här. Se gärna folk o folks film där några av Teaterns mest kända kockar tipsar om hur du fixar maten på nyår.