Sverige
Systembolagets nr. 42
299 kr
| Produkttyp: | Kryddat brännvin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 40 % |
| Sockerhalt: | 6,5 g/l |
| Systembolagets nr: | 42 |
| Volym: | 700 ml |
| Varumärke: | O.P. Anderson |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
En bubblig spritz passar perfekt som apéritif innan maten! Här får du recept på tre spritzdrinkar med olika karaktär.
Läs merÄr du på jakt efter trevligt sommarhäng och beredd att röra dig utanför city? Då tipsar vi om dessa tre smultronställen som bjuder på härlig atmosfär och god mat matchat med sommarens godaste snapsar! Sommarstockholm när det är som bäst!
Läs merO.P. Andersons Gastrogarde rullar på - låt oss presentera Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm som tillsammans med Kalle Lindborg driver ett sillkafé.
Läs merSill är kanske det mest klassiska på bordet i midsommar. Vi har satt ihop 8 goda sillrecept att avnjuta under helgen.
Läs merEmil Åreng driver baren Facit i Umeå. Nu har han blivit med youtube och snackar i ett avsnitt O.P. Anderson.
Läs merArtilleriets trotsiga lillebror Stjärtilleriet gör succé - nyligen vann de priset "Sveriges Bästa Cocktailmeny".
Läs merBartendern Tina Shine ger sina bästa tips på hur du får en perfekt kryddstark drink och vägleder dig i vilka heta smaker som passar ihop med vilka råvaror.
Läs merOstron kan avnjutas med ett flertal olika drycker men få kombinationer är dock så goda som ostron och lätt kyld akvavit. Här få du tre tips på akvavit till ostron.
Läs merAkvavit är en unikt skandinavisk tradition men vad skiljer Sverige, Norge och Danmark när det gäller kryddsnaps? Örjan Westerlund ger dig svaren här.
Läs merSillen har en given plats på julbordet och det är faktiskt ganska enkelt att göra egen sill. Här listar vi fem olika sorters sillar med tillhörande snapstips. God jul!
Läs merVarje år arrangerar Spritmuseum i Stockholm SM i nyskrivna snapsvisor. Årets tävling, 2021, vanns av Hasse Nilsson med visan "Värmebölja" som du hittar här.
Läs merSom en del av Sundsvalls 400-års jubileum anordnade O.P. Anderson en tävling där en hyllningsdrink till Sundsvall skulle utses. Vinnaren blev Hugo Bokefelt och hans Blueberrie Coast.
Läs merSomriga smaker som fläder, syren, akvavit och jordgubb hittar du i dessa drinkar, som kan vara ett trevligt alternativ på sommarfesten.
Läs merMatforskaren Richard Tällström grottar ner sig i brännvinets historia, lär oss mer om akvavit och om svårigheter som snapsviseförfattare ställs inför.
Läs merFå människor är lika kunniga som Jonas Odland vad det gäller att välja rätt snaps till maten. Vi får en gedigen genomgång i hur man finner de ljuva föreningarna.
Läs merNär man beställer “bärs och järn” är det upp till dig att själv välja spritsort. Men, beställer du en Silljägare får du en bärs och ett järn med O.P. Anderson Original Aquavit och inget annat.
Läs merDen svenska akvaviten O.P. Anderson har vunnit flera internationella priser i år, bl.a. Aquavit of the Year i New York International Spirits Competition.
Läs merSnaps är en utmärkt smakförhöjare och i två filmer berättar kryddmästaren Jonas Odland och krögaren Fredrik Eriksson hur du enkelt matchar snaps till mat.
Läs merTill all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs merDen 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerar därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.
Läs merfolk o folk har satt ihop de bästa tipsen att tänka på för att skapa den perfekta snapsupplevelsen till midsommarbordet. Vad är en myt och hur tänker man egentligen för att matcha snapsen till maten?
Läs merDen här drinken är en spännande, tropisk och bitterljuv upplevelse med nordisk twist. Söta och fruktiga smaker av ananas och hallon förenas med kryddig kummin, fänkål och bittra örttoner samt mjuk, ljus rom. En riktig god drink-rapsodi!
Läs merEn frisk och aromatisk spritzdrink som fint kombinerar svenska akvavitsmaker med söt fläderblom och torrt mousserande vin.
Läs merEn sammetslen och krämig cocktail med inslag av akvavit, vanilj, kola och apelsin. Använd din kreativitet och garnera med något festligt till påskhelgen.
Läs merEn elegant och värmande vit glögg där kryddorna möter en hint av O.P. Anderson Original – perfekt för vinterns kyliga kvällar!
Läs merKlara Lind är en del av O.P. Andersons Gastrogarde. Den här gången stod hon för nattmackan på Sillkafét. Den har extra allt och du kommer inte bli besviken.
Läs merBartendern och drinkboksförfattaren Bella Porcile är känd för sina cocktails från skog och mark med egenplockade råvaror. Här bjuder hon på O.P. Vintertoddy.
Läs merDen bittra är en spännande version av klassikern Negroni med akvavit. Blanda, testa och njut, året runt.
Läs merOstron och brynt smör - det säger vi inte nej till. O.P. Anderson Gastrogardets stjärnkock Klara Lind bjuder på ett recept med just det.
Läs merDogge på restaurangen Sillkafé i Gamla Stan har skapat en spännande sillinläggning med O.P. Anderson som bygger på fyra pepparsorter, kummin och hallon.
Läs merMattias Ljungberg som driver det legendariska Tössebageriet har tagit fram en fantastistk smörgåstårta med gubbröra och brynt smör med O.P. Anderson.
Läs merUnderbart goda kanapéer med skagenröra och dill att bjuda på i påsk.
Läs merLäcker sill som du enkelt kan göra hemma. Här blandas smakerna från gurka, citron och dill med O.P. Anderson Aquavit. Ett trevligt tillskott på julbordet!
Läs merDen här gröna drinken kan få vilken trädgårsfantast som helst att jubla. I Green Light Collins blandas O.P. Anderson med citronjuice, sodavatten och en härlig sockerlag gjord på ängssyra.
Läs merO.P. Andersons tolkning av den klassiska drinken Manhattan som du kommer bli helt hooked av.
Läs merO.P. Anderson har gjort en egen "take" på den klassiska cocktailen Negroni. Recept och instruktioner hittar du här.
Läs merEn svensk variant av Moscow Mule med kryddig akvavit som gifter sig fint med både ingefära och lime. Drinkreceptet hittar du här!
Läs merUppgradera din klassiska GT till en O.P. Tonic med kryddig ton av anis, kummin och fänkål. En kul och välkomponerad cocktail som är lika god oavsett tillfälle.
Läs merDen eleganta drinken Bright Lady med O.P. Anderson Original, triple sec, citronjuice, sockerlag och citronzest.
Läs merBlueberrie Coast blev vinnardrinken när O.P. Anderson arrangerade en drinktävling i samband med Sundvalls 400-årsjubileum. En hyllning till stadens skog, hav och blåbär.
Läs merEn fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs merHelbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Läs merEn ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.
Läs merKrämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs merHedda Bruce bjuder på ett Bloody Mary-recept och tipsar om en hemlagad kryddmix som gör det enkelt att blanda din cocktail när det vankas brunch.
Läs merAtt smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs merEn svensk drink som bjuder på en vågad, fruktig och kryddig tolkning av den populära Cosmopolitan - med akvavit istället för vodka.
Läs merNordic Lemonade är den ultimata drinken till kräftskivan. Med smak av O.P. Anderson, äpple och dill passar den perfekt till den salta kräftan. Serveras gärna som bål!
Läs merSom en hyllning till den världsberömda svenska skådespelerskan så kommer här ett fantastiskt och elegant drinkrecept med O.P. Anderson och Xanté!
Läs merI Göteborg har gänget på Restaurang Familjen; Tom Surma, Madeleine Åkerlund och Joakim Sjöberg, skapat den här drinken med mirakelväxten brännässla!
Läs mer