Laxcarpaccio med citrondressing
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare som funkar alldeles utmärkt under påsken.
2020 års påskmeny blev en blandning av nytt och gammalt. Du hittar den klassiska bräserade lammsteken där. Och den får sällskap av en makalöst god Västerbottensostsill med dill, laxcarpaccio och en kycklingpaj med vårprimörer.
Påsken är väl den bästa av högtider ändå. Ät vad du vill. Gör vad du vill. Kör en klassisk påsk (alltså en variant på julbord), eller grädda pizza på grillen. Allt funkar liksom denna högtid. Och det tilltalar mig. Det finns inga pekpinnar eller riktlinjer. Kör på det som passar dig bäst just i år. Och 2020 var jag sugen på just det här och alla dessa recept kommer med tillhörande dryckestips.
/Linnéa
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare som funkar alldeles utmärkt under påsken.
Sill är ju en klassiker under alla högtider och det är faktiskt både enkelt och roligt att smaksätta sillen på egen hand. Linnéa visar du gör en västerbottensill med dill.
Lamm är också ett populärt och klassiskt inslag på påskbordet och Linnéas lammstek får en fantastisk smak av rosmarin och vitlök.
Avsluta den härliga påskmiddagen med riktigt god chokladtårta med fudge-topping som får en vacker dekor av chokladägg.
Att gul är påskens färg är det ingen som kan förneka och här tipsar vi om 15 gula drinkar som passar utmärkt på påskkalaset.
Läs mer »Till all påskmat finns det minst ett kryddat brännvin som passar till och kan lyfta smakerna i rätterna. Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till påskbordets vanligaste rätter.
Läs mer »Visst finns det många trevliga snapvisor även till påskmiddan! Här hittar du ett vishäfte med passande trudilutter till påskmaten och en nubbe.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats ger dig tips på hur du väljer dryck, som snaps och vin, till påskmaten samtidigt som du får flera dryckestips till de olika rätterna.
Läs mer »