Sista chansen att få tag på specialutgåvor av norsk akvavit.

Nu har du möjlighet att förvärva de sista flaskorna av fyra specialutgåvor med de norska akvavitmärkena Opland och Linie.

Specialutgåvor norsk akvavit Opland och Linie

Linie Aquavit är Nordens äldsta aquavit. Produktionen av den startade redan på 1800-talet av Jørgen B. Lysholm. Akvaviten skickas enligt tradition på en fyra månader lång resa runt jorden där den korsar ekvatorn två gånger. Varierade temperaturer, sjöluften och den konstanta rörelsen ombord bidrar till att Linie får en unik mognadsprocess i de 500 liter stora sherryfat som den lagras i.

Lysholm Linie Double Cask Port

336,00 kr


Lysholm Linie Double Cask har en nyanserad och kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, kummin, vanilj, anis och örter.

Med sin silkeslena konsistens är Linie Double Cask perfekt för att avnjutas på egen hand eller tillsammans med en dessert av det kraftigare slaget. Sötman från portvinsfaten gör att Double Cask också passar väldigt bra till en mängd olika ostar.

Lysholm Linie Double Cask Madeira

342,00 kr


Lysholm Linie Double Cask Madeira har en nyanserad och kryddig smak med fatkaraktär och inslag av apelsin, karamell och choklad.

Med sin mjuka och runda karaktär är Linie Double Cask Madeira perfekt för att avnjutas som den är eller tillsammans med en härlig dessert och även till smakrika ostar. Servera den rumstempererad i ett tulpanformat glas.

Opland Aquavit är Norges populäraste akvavit. Den kom till i Opplandsregionen i Norge som är känd för potatisodling. Till akvaviten använder man fortfarande Oplandske Spritfabrikernas originalrecept från 1872. Recepten är enkla med få kryddor men ger ändå en komplex akvavit.

Opland Edel Port

455,00 kr


En akvavit med karaktär av fat, torkad frukt och kryddor. Toner av vanilj, mörk choklad och mörka röda bär från fatlagringen. Kryddorna bidrar med smak av kummin, anis, lakrits, varm citrus och en viss blommighet.

Servera den kyld som snaps.

Opland Edel Madeira

475,00 kr


Den dubbelt lagrade Opland Edel Madeira har en välbalanserad smak med full kropp. Den lagras först på Sherry-fat och sedan på Madeira-fat. Denna process gör att de ädla dropparna får ta smak av både kryddor och spännande aromer från faten så som vanilj och trä, med en avslutande finish av Madeira.

Serveras kyld som snaps.

För dig som vill prova dig igenom norsk akvavit:

Norsk Aquavit

342,00 kr


Denna ask innehåller 10 st utvalda traditionella norska akvaviter som är baserade på originalrecepten, varav det äldsta är ända från 1821. I paketet finns Lysholm Trondhjems, Gammel Reserve, Gammel Opland, Lysholms Linie, Løitens Linie, Løitens Sommer, Løitens Export, Løiten tur, Siemers Taffel och Bergens aquavit.

14.05.2024
Linie Paloma

Linie Paloma.


Här är en variant av den vackra, rosaskimrande drinken Paloma, där tequilan har ersatts av den norska akvaviten Lysholm Linie. Det ger en härlig kryddighet till den goda, syrliga drinken som i övrigt har smak av grapefrukt och lime.

Läs mer »